UPC hiba és az ügyintézés

Tegnapelőtt este betelt a pohár. Egy telefonbeszélgetés kellős közepén megszakadt a vonal, néma csend, semmi más. Természetesen az internet is megszakadt, modem villogott össze-vissza. Fogtam a mobilom és tárcsáztam a UPC-t ráböktem a UPC számára.

Első körben relatív gyorsan túljutottam, bár újra be kellett mondanom az ügyfélkódot és az előfizető nevét, és már mondhattam is a bánatom. A hölgy kis türelmet kért (tudom, hogy mit csinált; leellenőrizte, hogy nem vagyunk-e letiltva nemfizetés miatt), és amikor megfelelőnek találta a helyzetünket, “kapcsolom az internetes műszaki kollégákat”-tal búcsúzott.

Az internetes műszaki kollégára mintegy 13 percet vártam, akinek újra el kellett mondanom az ügyfélkódot és z előfizető nevét, majd megállapította, hogy hat perce újraindult a modem. Erről beszélek, Nyuszómuszó” – gondoltam, hiszen húsz perce masszírozom az agyamat a gsm-sugarakkal és mégsem jártam a modem környékén. OK, kijönnek. OK – mondtam.

Ezután mondjam el a címemet, az összes telefonszámot, ami szerepel a rendszerükben (lol, hiába hívsz a vezetékesen, seggfej, ha nem működik), és időpontot egyeztettünk.

Senki sem tud meggyőzni arról, hogy a UPC ügyviteli és hibakezelő rendszere megfelelően van felépítve. Nekem ne akkor kezdjen el bonitásvizsgálatot tartani az ügyintéző, amikor telefonálok, a beütött ügyfélkód alapján már a kapcsolatfelvételkor meg kellene jelennie, ha az ügyfél nem fizetett. Az internetes kollégának miért nem kerülnek az adatok átadásra? Miért nekem kell bediktálnom a címemet? Ez nem egy mobil-előfizetés, a modem helyhez van kötve.

És mindezt 23 percen át. Nem vagyok elégedett ezzel.

Végül, mintegy bónusz-kérdésként megkérdezném: ki volt az az idióta, aki egy gázszolgáltató logóját megvette a UPC-nek? Ezért sok pénzt markol fel a munkahelyén?

UPC hiba és az ügyintézés” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Maximálisan egyet értek veled, szerintem a UPC-nél nem is létezik olyan, hogy gyors ügyintézés, vagy gyors hiba megoldás.

  Én csak egyet nem értek, ha a befizetéssel kések 2 napot, mert 10-ig van befizetési határidő, én 12-én adom fel, (mert ugye 10-e után kapok fizetést) a köv. havi számlán megjelenik egy késedelmes befizetés 200 ft, akkor amikor nincsen internetem, engem ki kárpótol???

  Vagy mikor beszélgetés közben megszakad a telefon, és órákig nincsen telefonvonalam, akkor ki kárpótol? Hát.. senki. Mert ugye egy szolgáltatónak vanank elvárásai feléd, meg, hogy időre teljesíts, de az, hogy ŐŐŐŐ, az már semmi.

  Úgyhogy, ha fer lenne a szolgáltató az ilyen dolgokra figyelne inkább oda, nem arra, hogy 10x elkéri az adataimat, meg 80x megkérdezi, hogy én vagyok e az előfizető…

  No ennyi a hozzászólásom az elmondottakhoz.

  • Ádám, egyetértek.
   Szerintem ez fog változni (azért csodát nem várok) az új management-tel. Máris növelik a sávszélességet, szerintem lesz folytatás. Látják, hogy egy kicsit elment mellettük a piac…

 2. Hmm nekem is már eléggé elegem van ebből a fo*ból…már vagy féléve szívom ezzel a nettel.először még csak a 700kb/s-helyett 10kb-val jöttek le a cuccok…jóvan felhívtam őket és semi se változott..mostmeg itvok fizetjük minden hónapban pontosan a pénzt..és a net enm is működik?az mien má??má naon idegesít aki teheti inkább t-comot válassza az se szuper de job mint ez remélem csődbe megy az egész upc!!!!és akk röhögök majd

 3. Én ugyanígy jártam. Úgy látszik egy idegcsillapítót kell bevenni ha az ember felhívja a UPC-t.
  Csak engem még meg is ijesztettek, ha nem a modem a rossza akkor ki kell fizetnem a kiszállást.
  És természetesen azt a tanácsot kaptam, hogy akkor telefonáljak majd ha megszakad a net. miről? hát a mobilomról. Ja?!

Hozzászólások lezárva.