Demokrácia?

Egy rendhagyó posztra készültem/készülök, de ez még nem az. Ez csak egy előzetes vívódás leképzése. A poszt tárgya érintené a politikát. Nem politizálna, hanem a gazdaságpolitikai irányokról, ötletekről szólna. Ez azonban elkerülhetetlenül összekapcsolódik adott politikusokkal pro és kontra.

Az utóbbi napok/hónapok/évek(?) eseményei (botrányok, tüntetések, zavargások, vonulások, politikai merényletek, rasszista indíttatású támadások) tükrében vajon mennyire éri meg az egyszeri embernek belemerészkedni a politikai témákba?

Van-e demokrácia ma Magyarországon? És ha van, akkor mit bír el?

Vajon érhet-e engem bármilyen hátrány amiatt, mert elmondom a véleményem egy adott témáról? Hogy lenyomozható vagyok és elérhető vagyok. Nem egy személytelen nicknév a blog.hu-n, hanem én, az azso.hu bejegyzője és tulajdonosa, akiről lehet tudni, hogy hol dolgozik, hol él, stb. 

Vajon tudja-e kezelni egy blog olvasója az elolvasott cikket a maga súlya szerint (egy kisember dilletáns magánvéleménye), vagy kitenném magam olyan attrocitásoknak, amelyeket nem szeretnék átélni?

Nem tudom. 

Nem ismerem az embereket eléggé, nem járok közöttük eleget és nem tudom, hogy hogyan mennek mostanában a dolgok.

Vajon tényleg olyan rossz a helyzet, mint sokan mondják, ez egy reménytelen ország, ahol a politikai válság társadalmi válsággá ért, amelynek következményeképpen az emberek erkölcsi nívója a béka feneke alá süllyedt és amely válságnak a gazdasági világválság a belobbantója lesz? Az államcsőd, a polgárháború és a pogromok leendő hazájában élünk?

 

Majd az öregek a padon megoldják...

Majd az öregek a padon megoldják...

Vagy az is lehet, hogy ez az egész cirkusz csak egy nagyon hangos, ámde annál kisebb társadalmi csoport kitartó munkásságának köszönhető, amire sokan (amúgy érthető okokból) elég erősen és visszautasítóan reagálnak?

Vagy valami egész másról van szó? Vagy éppen az ellenkezőjéről?

Nem tudom.

Amit tudok, az az, hogy nagyon-nagyon rosszul esne, ha a véleményem elmondása miatt akármilyen hátrány érne, akár testi, akár szellemi, akár anyagi. 

Azt hiszem, egyelőre nem írom meg azt, hogy mit gondolok a különböző aktuális válságkezelő javaslatokról, a korábbi delicious.com linkeken elolvashatóak mások véleménye…

Demokrácia?” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: Turulcsirip - AZso

Hozzászólások lezárva.