Fotótúra: Vadaspark és Jánoshegy

Na, ez sem mostanában volt, de jobb későn, mint soha alapon következzék a három héttel ezelőtti szombati programunk rövid összefoglalója… Igazából ez is már régóta fent volt a listán, csak az időjárás nem volt túl kegyes hozzánk.

Az a szombat adta magát, irány a Vadaspark! Jó idő volt.

Relatív közel sikerült parkolót találnunk, az kifelé jövet látszott igazán. (Egy kicsit gyenge a megközelítés infrastruktúrája, de mindegy.) Némi sorállás után bejutottunk. A bejárattól jobbra eső részek meglehetősen hiányosak voltak, úgyhogy némi csalódással kezdődött a séta, aztán megnéztük a kisállatokat, ahol a patkányok nagyon aranyosak voltak (úgy üvegen keresztül), aztán felmásztunk a dombra a nagyvadakhoz.

A leglátványosabb rész ez, a muflonok, őzek, szarvasok, vaddisznók nagyon közelről megnézhetőek. Aztán felkanyarodtunk a medvékhez és a farkasokhoz, de ott annyira sűrű a rács, hogy képtelenség volt rendesen fotózni. Felmásztunk a kilátóra, aztán elindultunk kifelé.

Mivel hamarabb végeztünk a tervezettnél, még akartunk valamit csinálni, úgyhogy kicsit körbekocsikáztuk Budát, hogy feljussunk a János-hegyre. Normafánál leparkoltunk és gyalog, az erdőn keresztül mentünk a kilátó felé. A végén némi kalandtúra-beütés is volt, előrekerült az iPhone is amolyan navigációs célzattal, de nem tévedtünk el végül.

Felmásztunk a kilátóba, elég sokan voltak, erős szél volt, de az idő nem volt elég tiszta sajnos. Azért nem bántuk meg. Hazaérve nem kellett altatni…