F1

Ma reggel a Twitteren élő közvetítést adtam az időmérőről. Hogy van-e értelme, hogy alkalmas média-e erre a twitter, azt még nem tudom eldönteni. Vagy csökkenni fog a követőim száma, vagy növekedni. Elvileg a Twitter Tools napi digestben hozza majd ide is, gyakorlatilag majd meglátjuk.

Az F1-re rátérve, a BrawnGP csapat behúzta a kötelezőt. Azt kell tudni a BrawnGP-ről, hogy mivel tavaly elrontották a fejlesztéseket még Hondaként, ezért úgy döntöttek, hogy elkezdik az idei autót fejleszteni. Miközben a Ferrari és a McLaren az aktuális versenyre és fejlesztésekre koncentrált, hogy győzni tudjon, ők már az idei gépen dolgoztak. Nos, jól dolgoztak.

Aztán a Honda bedobta a törülközőt és a kész autót BrawnGP-ként küldték pályára. Ráadásul teszttilalom van idén, tehát fejleszteni és tesztelni csak versenyhétvégén lehet (az pedig elég korlátozott). Szóval, a BrawnGP jól elkapta a szezonkezdést, de ide lehetne sorolni a Williams-t is (csak nem az a szerencsétlen Nakajima kellene a másik autóba) és a Toyotát is. A tavalyi élcsapatokból középmezőny/sereghajtók lettek és fordítva (kivéve a Force Indiát, akiknek nagyjából úgy tűnik, mindegy).