Over-load/-dose

Hétvégén volt Overdose, a csodaló utolsó hazai futama, amelyet meg is nyert. Nem véletlenül nem írom, hogy “magyar ” csodaló, sok sajtóorganummal ellentétben, ugyanis tudomásom szerint Overdose nem magyar, hanem angol. Annyira magyar, mint az a billentyűzet, amin ezeket a karakterek leütöm. Megvettem, ezért enyém. Egy magyaré.

Overdose-t kb. 3000 euróért vásárolta a newmarketi húspiacon árverésen Mikóczy Zoltán kb. 3000 € -ért. Teljesen életszerű, én is gondoltam már rá, bevágom a családi ezüstöt a zaciba és kiugrok Newmarket-be, veszek egy lovat.  Komolyan. Na mindegy, Overdose-ról lemaradtam. Saját wikipédia cikke van, a fenti linken olvasható.

Overdose. Fotó: Dvornik Gábor/Flickr

Overdose. Fotó: Dvornik Gábor/Flickr

Amiről ez a poszt szól, az a csoda, amit kicsiny abszurdisztáni lankáinkon lósportnak neveznek. A szombati futamon a fogadási rendszer összeomlott, ugyanis és így mindenkinek visszaadják a fogadási díjat. Tipikus hazai blama. A rencer nem bírt a közel 30 000 fogadási tétellel. Mert sok rutintalan fogadó volt. Vajtó Lajos, a Nemzeti Lóverseny Kft. ügyvezető igazgatója szerint itt lenne az ideje egy új, országos fogadási rendszer telepítésének, amelynek költsége mintegy 1-1,5 milliárd forintra tehető. Remélem, az meg sem fordult Vajtó úr fejében, hogy ezt az összeget az államból pumpolja ki!

A magyar lósport helyzetét jól tükrözi, hogy Overdose talán soha többet nem lép pályára Magyarországon. Természetesen ezúton is gratulálunk a  tulajdonosnak a sikerekhez és további jó eredményeket Overdose-nak!