WSR-en jártunk

Még júniusban, 14-én. Kicsit elmaradtam ezzel a poszttal, pedig van mit írni róla.

3628174120 90e14ab950

A poszt alcíme az is lehetne: Most már tudom, miért jobb otthon nézni a Formula 1-t!

Nos, a World Series by Renault egy igazán színvonalas rendezvény. A Renault saját bajnokságait összefogó rendezvénysorozat, amely olyan helyszíneket látogat meg, mint Silverstone, Spa Franchochamps, Le Mans és még sorolhatnám, miközben lehetőséget biztosít a feltörekvő versenyzőpalántáknak, hogy rutint szerezzenek és megmutathassák, mit tudnak. Ezen kívül én még egy hasonló rendezvény-sorozatról hallottam, a Formula Masters és a Forma 2000 sorozatról (bár ez a kettő lehet, hogy ugyanaz), amely a Honda házisorozatai, más kérdés, hogy mennyit ér, ha a Honda kiszállt a Forma1-ből. Visszatérve a WSR-hoz formaautókon kívül van Clio Kupa és Megane Kupa is, tehát a túraautók felé kacsingató ifjú titánok is találhatnak lehetőséget a Renault berkein belül (mégha a Renault pl. nem is indul a WTCC-ben).

3628113812 Dd43eff66f

Eurocup Formula Renault 2.0

No, ez a rendezvénysorozat látogatott el a Hungaroringre, ráadásul teljesen ingyenesen, úgyhogy a hozzám hasonlók, akik sosem tudták elszánni magukat, hogy tízezreket kifizessenek az F1-re, viszont kiváncsiak rá, hogy megéri-e. Nos, ez erről szólt, meg a fotózásról Árpi által rendelkezésemre bocsájtott teleobjektívvel.

Mónival és RPetivel mentünk ki, jó korán indultunk, hogy megelőzzük a tömeget és jó helyet foglaljunk el. Ez sikerült is, a paddock felől közelítettük meg a pályát, a felüljárón átsétáltunk és a Gold tribünök mögötti részen találtuk magunkat.  Őszintén szólva megdöbbentett, mennyire rozzant az egész. Mennyire silány, kopott. Lelakott. Ilyen volt. A tribün hatánál lacikonyhások, kürtőskalácsosok melegítették a kályháikat, az illatfelhők pedig mind a tribün felé repültek a szél szárnyán.

Végülis bementünk a magasabb tribün alatt a Gold tribünre, szemközt majdnem a díjkiosztó pódiummal, a boxutcával. Az egész tribün egy fémszerkezet, amely alatt méteres mélység tátong. Köss magadra mindent, mert ha oda leesik, akkor onnan nem lesz egyszerű kihalászni. Viszont a tető miatt nincs növényzet, úgyhogy jól látszik a véletlenül lehullott/direkt leszórt szeméthalom az ülések alatt. Kiábrándító.

DSC03839

Clio Cup Slovenia

Amikor megtaláltuk a helyünket, amit jónak gondoltunk, akkor vetettük tekintetünket a székekre. Nos a székek koszosak voltak. Mintha a rárakódott port az oldalról beeső eső verte volna el, az egész koszos volt. Még szerencse (tök véletlen), hogy volt nálam törlőkendő, mert így volt mivel letörölni. Néhányan hasonlóképpen próbálták megtisztítani az éves mocsoktól a székeket, volt aki párnát hozott (őket tekinthetjük a rutinosaknak), de a többséget nem nagyon izgatta. Hát, ez elég rossz fényt vet a  látogatókra…

Szóval, így néztük meg a Formula Renault 2.0 futamot, amelynek a fotózásához el kellett mennem a tetővel fedett lelátók széléig, mert a sűrűn rakott, a tető tartó lábaktól illetve a szögesdróttal ellátott kerítéstől alig tudtam rendes fotókat csinálni meg 300 mm-es gyújtótávolsággal sem. Megnéztük a Clio kupát, aztán jött a boxutca-látogatás, amire rögtön a futam után elindultunk, de le kellett menni az egyes kanyar utáni aluljáróig, mert a pálya felett átívelő gyalogos-felüljárót egyirányúsították a lelátók felé (alighanem jogosan egyébként), aztán vissza a paddockba. Mire beértünk a boxutcába, már majdnem jöhettünk is ki. Egy számomra ismeretlen pilótával lehetett fotókat csinálni (jól tűrte a tömeget), lehetett látni néhány autót a boxban, aztán bemondták a hangosba, hogy menjünk kifelé.

DSC03870

Ne a tökét vakargató versenyzőt nézze! 😉

Kifelé a paddockban volt súlyos dugulás, még mindig hatalmas tömeg jött szembe, pedig teljesen felesleges volt, viszont a felüljárón gyorsan átjutottunk megint a lelátókhoz, a felüljáró is olyan szinten bedugult, hogy inkább körbementünk, igaz, ezt a múzeális autók felvonulása alatt, úgyhogy erről lemaradtunk.

A nap fénypontja a Formula Renault 3.5  volt, amit a tető nélküli, de még mindig Gold tribünről néztük, jóval a célvonal mögül, a rajtrács magasságából (így utólag, még a kanyarban a legtávolabbi helyet, illetve a célegyenes végét lehetett volna megpróbálni, mert mindkettő féktávban volt, ahol az autók lassítanak ill. lassan mennek). Itt más jellegű gond volt a székekkel, ugyanis a legutóbbi eső lemosta a port, viszont a székek anyagának a felszíne gyakorlatilag el volt porladva, úgyhogy lemosni nem lehetett, viszont remekül ragadt a nadrágunkra. A lelátó alatt méteres gaz nőtt, úgyhogy ha oda leesett volna valami, akkor az már sokkal érdekesebb lett volna. Igazi dzsungelharc.

Napsütötte 23 éves székek?

Napsütötte 23 éves székek?

Ebből a pozícióból tekintettük meg a futamot, ami a beígérteknek megfelelően tényleg nagyon hangos volt, de legalább egy kicsit átjött a hangulata. Volt nagy karambol, de természetesen a pálya legtávolabbi pontján lévő sikánban, úgyhogy a kijelzőn láttuk mi is, ez a hely ebből a szempontból jó volt.

DSC04076

Formula Renault 3.5

Volt Safety Car, utána repülőrajt, amiből mi csak a porfelhőt láttuk a domb takarásából, úgyhogy nem volt rossz. Nagyjából már sejtjük, hogy valami ilyesmi lehet a Forma1 is, néha elsüvít egy nagyhangú autó (mondjuk azokat ismerem ránézésre, annyi előnyük van), csak akkor látok valami izgalmasat, ha pont az orrom előtt történik, egyébként rosszabb, mint otthon, mert nem látom, nem hallom, tűz a nap, mellettem ül valaki, akinek nem mondhatom, hogy üljön arrébb, mert nem tudok tőle svenkelni, szóval nem egy ideális állapot. Live timing sehol, az egész egy kétórás hangzavar, aminek a végén mindenki elindul hazafelé, úgyhogy garantált a dugóban üldögélés.És még ragozhatnám.

Renault Sport Show - oszloppal

Renault Sport Show - oszloppal

Mindezt a romos lelátókon végignézni, méregdrága büfések ínycsalogató füstjében ülve, lerobbant (de legalábbis vakolatlan) mellékhelyiségek közepette a porban. Hát nem tudom, nem vonz annyira ez a dolog, hogy ezt pénzért. Ingyen jó poén volt, de kb. ennyi.

Megnéztük még a Twingoval gépészkedő akrobatákat, meg a Formula 2.0 futamot, hogy legyenek képek róla délutáni fényben is, aztán mentünk haza.

DSC04184

A WSR nem tehet róla, hogy a Hungaroring ilyen rossz állapotban van, és azt sem tudom, hogy ez mennyire általános a többi, hasonló korú pályán, de az egészen biztos, hogy ezért a szolgáltatásért (illetve hiányáért) nem adnék pénzt. Sokakat taszít ez valószínüleg, akárcsak engem.

Összességében egy emlékezetes program volt, látványos volt, hangos. Érdekes, mert sosem láttam még ilyet. Szomorú, hogy a ring ilyen állapotban van.

Sok kép készült, lett néhány egészen elfogadható – szerintem -, álljanak itt a szettek hivatkozásai:

Nagyon öreg és nagyon fiatal autók

Eurocup Formula Renault 2.0 1. futam

Clio Cup Slovenia

Séta a boxutcában

Formula Renault 3.5 Series

Renault Sport Show

Eurocup Formula Renault 2.0 2. futam