Baj van a Margit-híddal

Elfogtunk egy levelet, úgyhogy most továbbítom is gyorsan:

Bocs ha zavarunk a balatoni vizibiciklizésben vagy Szigetelésben, de óriási gáz van a Margit híddal. (meg mással is, de az most ráér)
A honlapon elolvashatod a részleteket: http://criticalmass.hu/blog-cimkek/margit-hid-1
A lényeg az hogy átvert bennünket a főváros és az utolsó pillanatban lehúzta a pesti irányba tervezett, ígért, tervrajzokon a sajtónak már bemutatott déli kerékpársávot a 30 milliárdos hídról. Ez gyakorlatilag azt jelentené, hogy a már tömegesen bicikliző unokáink is a déli járdán fognak biciklizni a gyalogosok vállát kocogtatva. Esetleg szabályosan a tervekben megmaradt sziget-oldali, kétirányú, járdára festendő bicikliúton, amihez Budáról érkezve – számításaink szerint – 8 db lámpát, plusz a híd hosszának megfelelő kerülőt kell leküzdeni ahelyett hogy egyenesen átbicikliznél. Na ezt nem fogjuk annyiban hagyni, az a világ szégyene lenne.
Így aztán hirtelen kitört forradalmi dühünk gyorsan vidám tüntetésbe fojtjuk. Hídblokád nem lesz, de ahányan csak tudunk, összegyűlünk kedden (augusztus18.) pontosan 18 órakor, és a déli járdán sorfalat állva nyomunk egy nagy bringaemelést, majd biciklizünk egyet a híd úttestjén. Ha nagy a dugó akkor csak egy kört.
Ez nagyon fontos ügy. Masírozgathatunk több tízezren a felvonulásokon, de ennek csak akkor van értelme, ha nem hagyjuk tovább úgy építeni ezt a várost mintha nem tekerne benne minden évben duplaannyi bringás. Reméljük sokan leszünk, és fel tudjuk hívni az illetékesek figyelmet a problémánkra.

Ja, és ha Szigetelsz, az őrzött biciklitárolónál beszerezhető az új I bike BP póló is.

Kedden találkozunk!