Ültünk a moziban: Másnaposok

Tegnap a turista-jelmez leadása után (erről majd később) hazafelé beugrottunk a Duna Plazába egy mozira. A nem túl nagy választékból (lemaradtam a nagy nyári mozikról, franc) végülis a Másnaposok-at választottuk és egyáltalán nem csalódtunk. Remek kikapcsolódás egy nyári estére.

A film persze arról nem tehet, hogy négy alsótagozatos iskolás (a korhatáros, 16 éven aluliaknak nem ajánlott filmen) hangosan kiabálva beszélgetett egymással folyamatosan, megállás nélkül két sorral hátrébb. Szerencsére volt köztünk annyi térköz, hogy nem nagyon zavart, csak amikor csend lett, akkor lehetett hallani a dedósok brekegését.

Mindegy, ha odafigyeltek volna a filmre, akkor hallhattak volna a GHB-ről, láthatták volna Heather Graham cicijét, vagy rágódhattak volna hazáig azon, hogy miért beszélt olyan furcsán a kínai bácsi, vagy hogy mit is csinált a doktorbácsi az öreg tatával… De szerencsére nem érte őket emiatt semmilyen sokkhatás, mert nem figyeltek oda, egyáltalán.

A film maga remek volt, mondjuk a főszereplő Justin Bartha (a Nemzet aranya X-ből ismert Riley) ideális volt, hiszen majdnem végig eltűnt volt és őt keresték a haverjai. A Stu-t játszó Ed Helms nagy arc (Andy Bernard alakítója az Office-ból), kár, hogy a szinkronjára totál elhibázott választás volt  az amúgy remek Forgács Péter. Kár. A leendő sógort játszó, sötét multú Alan-t megtestesítő Zach Galifianakis teljesen ismeretlen arc volt, de remek választás volt, akárcsak a valódi főhős, a nekem az Ünneprontókban feltűnt Bradley Cooper.

DVD-n megnézős, remek film. 5/5

3601564156 19438497ff