Mi történt 2009-ben? Q1

Ismét eltelt egy év, nincs mese, következik az összefoglaló róla!

Január

Egy jól sikerült újévi buli után (hideg, havas újévre ébredtünk) vágtunk bele az új esztendőbe. Negyedikén kaptam hírt róla, hogy a 2008. augusztusi ausztriai utunkon készített fotókból egyet a Schmap.com betesz az ausztriai, egészen pontosan salzburgi kalauzába, aminek én nagyon örültem. Megjelent a Windows 7 első publikus bétája, a nagy érdeklődésre való tekintettel lehaltak a letöltőszerverek. Kicsit ciki. Tizenegyedikén kitört a szmogriadó-szezon, persze amúgy jó magyar szokás szerint, mindenki arcra borult a sötétzöld környezetvédők előtt, csak erről elfelejtettek szólni a melósoknak, a proliknak, meg a tömegközlekedési cégeknek. Egy éves lett a kezünk alatt a Rözsó, majdnem tartottuk a szokásos éves 15 000 kilcsit. 14-én jött a Nagy Gonosz Ónoseső, ezügyben adtam (hiábavaló) tanácsot az örökmozgóknak, másnap volt az emlékezetes bankrablás a Flórián téri Erste fiókban.  A rabló jól elvégezte a házi feladatot, átrongyolt egy panelházon és nyoma veszett – a rendőrség pedig órákig kereste a házban, miközben a nemzetközi segélyszervezetek már segélyeket dobtak a házra a bentrekedt nyugdíjasoknak…  Huszadikán beiktatták Obamát, nagy médiaérdeklődés közepette.  Megvettük az új gáztűzhelyt, amelyhez nekem kellett természetesen dobogót csinálni, mert a gyári ötezer forintos nem lett volna elég magas, elégette volna a konyhaszekrényt. A január egyik jelentős aktivitása a Tisza-tavi jégtúra volt, amelyet végülis négyen abszolváltunk (hmmm, hatalmas érdeklődés, nemigaz?). Huszonharmadikán döbbenten olvastuk a hírt az Airbus landolásáról a Hudson folyóban, huszonötödikén pedig tanúi lehettünk a magyar internet egyik idei nagy összeomlásának, amint a Pécs-Budapest gerincet egy markoló elvágta és ezzel túlterhelte a tartalékrendszereket…

Február

Elsején megjelent a Google Translate magyar nyelvhez is, bár van még hová fejlődnie.  A hó is esett, de nem maradt meg, bezzeg Angliában. Megölték Marian Cozmát, a veszprém kézilabdázóját egy kocsmai verekedésben. Ítélet azóta sincs. Elkapott valami lázzal, hasmenéssel járó veszedelem, úgyhogy legnagyobb bánatomra le kellett mondanom a farkasgödör-pótlék mátrai hétvégét. Utólag jó döntés volt, komoly gondjaim lettek volna, ha mégis belevágok. Tizenkettedikén a HBSE elnöksége tiszteletbeli tagsági viszonnyal ismerte el érdemeimet. Csak az enyémet, mintha egyedül csináltam volna végig… Kijött az iPhone 2.2.1 OS, illetve a UPC szerelője, aki megcsinálta a netet, bár hogy egy szerelőnél ne legyen koaxkábel, az engem mindig felidegesít kicsit. Tizenhatodikán volt egy szolid kodakos összejövetel, jól éreztem magam, előtte azonban még beszereztünk egy új mosógépet. A régi beadta a kulcsot. Februárban még belevágtam egy akkoriban (is) oly divatos 365 napos projektbe (1 nap/1 fotó), de ennek elég jó eséllyel lett kudarc a vége valamikor májusban… A hó végén történt a tatárszentgyörgyi gyilkosság, ami nagyon megrázott, illetve érdemben használhatóvá vált a Google Sync iphone-ra is. Általános blogelméleti tépelődés a hó végéről.

Március

Március elejétől fizetünk jogdíjat a memóriakártyák és pendrive-k után, akkori véleményem (fuckoff) érdemben nem változott. Harmadikán négyen voltunk bringázni Vácon, nem volt nagyon melegünk. Tizedikén lefejezték a UPC magyar menedzsmentjét, ami jót tett az árszinvonalnak, de rosszat a reklámokénak. Tizenegyedikén lehívtam a bónusz radioaktaív sugárzást a testemre, amikoris behívtak egy kontrolra a tüdőszűrés után. Nem találtak semmit, csak egy ér árnyékát. Március idusán szokás szerint bringáztunk Isaszegre.  A megfelelő jelző az unalmas. Tizenhetedikén megjelent az iPhone OS 3.0 első bétája, a kopipészt kánaán eljövetelét ígérve! Huszonegyedikén lemondott Gyurcsány Ferenc. 24-én lecsapott a lomtalanítás, megint a legnagyobb tavaszi szélviharban. Március végén nekifeküdtem a 2008-as boszniai élménybeszámolónak, ami itt olvasható: egykettőhárom. Megjelent a Skype iPhone-ra.

Vége az első negyedévnek.