Mi történt 2009-ben? Q2

Második rész/negyedév

Április

Úgy tűnik, mégsem kacsintottam bele elsején a traffipaxba a Megyeri hídon, nem bánom! Mónival kettesben voltunk bringázni Szentendrén. Obama leállította az F-22 vadászgép gyártását. Bajnai Gordon lett az új miniszterelnök. Elkészültek az öreg Kodak P712 utolsó képei első számú gépként a terepen.  Huszonkettedikén eldöntöttük, esküvő lesz, szabad időpontot már csak július 25-re kaptunk. Április 22-én megvettem az új fényképezőgépemet, a Sony Alpha 200-t. A hó vége felé megérkeztek az első hírek az évek óta emlegetett madársertésinfluenzáról.   Mostarról két részletben írtam  (egykettő), és ráfordultunk a májusra, ami elég mozgalmasnak ígérkezett.

Május

Ötödikén a HBSE Elnöksége döntést hozott, 2009-ben nem vesz részt a Gázló TT szervezésében. Ez volt az egyik legostobább történet az évben, az Elnökséget támogatva magam is döbbenten álltam a történtek előtt. Elment koka, az internet egyik nagy öregje. Új modellek jelentek meg, úgyhogy a fényképezőgépem erkölcsileg elavult. Hát, ez gyorsan ment. Tizenkettedikén a Parlament környékén gyakoroltam. Ez nem az utolsó kalandom volt a parlament épületével… Tizenkilencedikén megnéztük moziban az “Angyalok és démonok” c. filmet. Csalódás volt Huszadikán létrehoztam a Flickr-en egy Sony Alpha Hungary nevű csoportot, ahová a Sony Alpha tulajdonosok tölthetik a képeiket. Azóta egészen jól beindult, bár nemrégiben rámnyitott egy fickó egy Sony/minolta csoportot… A hó végén négy napot töltöttünk egy céges tímbildingen Csehországban, nekem nagyon bejött az út, új dolgokat láttam, bár a végére eléggé belefáradtunk, de legalább nem lettem beteg.

Június

Harmadikán lecseréltem a téli gumikat, nehogy valaki belekössön Ausztriában. Kilencedikén bejelentették az új oprendszert és hozzá az új telefont, az iPhone 3GS-t. 11-re feldolgoztam a rengeteg Regau-i képet, nagy élmény volt látni egy külföldi amatőr szervezésű versenyt, hogy mennyivel más, mint nálunk. Június 15-én a HBSE elnöke lezúzta a búráját a Crosskovácsi versenyen, neki véget ért a szezon. Marha mázlija volt, hogy nem bénult le. Tíz nap alatt feltörték az iPhone OS-t, onnantól nekem is az volt…  12-én a felújított Szabadság-hídon az öreg UV-villamost fotóztuk.  Voltunk a Renault World Series-n. Ingyen megérte. Meghalt Michael Jackson. A hidas fotózásnál és a WSR-n Árpi 300-as teleobjektívjével és nomad profi Manfrotto állványával karistoltam, tapasztalatszerzés jeligére.

Folytatása következik!