Rossz nap…

Ja, ilyenkor szoktam rajzolni fekete keretet a naptárba, csakhogy tudjam, hogyha visszanézem a naptárt a következő ilyen napon és örüljek, ha ritkán van ilyen.

Kezdve azzal, hogy ma lett döntés a kafetéria-rendszerről, igazából nem meglepő, nevezetesen a régi nettó összeg marad a bruttó, állambácsi pedig belapátol 25% belőle a nagy kalapba. Hát, őszintén szólva, nem ért meglepetésként, tudtam róla, de akkor is rosszul esett, ahogy tudatosult bennem, hogy újabb jelentős összeggel támogatom ennek az országnak a működését anélkül, hogy bármit is kapnék cserébe.

Gratulálok a jelenlegi kormánynak, hogy ilyen ügyesen összehozták! Gratulálok! Megint sikerült belerúgni egy jó nagyot a becsületesen előbe. Nem elég a fizetésem 51 százaléka, meg az, hogy a munkahelyemnek majd még egyszer ugyanannyiba kerülök – a semmiért, most még ezt is elvették. Azt kívánom, hogy nyaraljon ebből valahol Sopronkőhidán ebből!

Mert bárhová nézek, mindenhol kiveszik a kezemből a pénzt. Leadózom becsületesen és akkor mit csinálok? Elmegyek vásárolni és fizessek 25% ÁFA-t? Ja, a benzin árában hány százalék az adó? 60%? Gratulálok. Ja, minek tegyem be a bankba, amikor a hozam 20%-t elviszik!

Ja, ha valami bajom van és nem patakokban folyik a vér, akkor a kórházban meg is halhatok, ha meg mégsem, akkor olyan emberekre bízzam magam, akik lelkiismeretből dolgoznak jól, miközben a világ másik végén a társadalom megbecsültebb és leggazdagabb rétegéhez tartozhatnának?

Ja, MotoGP? Ha csak egy fillért is ad rá az állam, akkor én odamegyek tüntetni a kerítéshez! Ez komolyan egy vicc.

Hát normálisak vagyunk, hogy eltűrjük ezt? Nem hiszem el!

Ja, mielőtt felszállna a köd, köszönet Viktor Vezérnek, amikor csontig benyalva közölte, hogy csökkenteni fogja az adókat. Egy bibi van vele (amellett, hogy nem hiszek neki, mert egyszer már eljátszotta azt, amit csak egyszer lehet eljátszani), az a bibi, hogy nem hihető.

Ahhoz, hogy adót csökkentsen, ki kellene rúgnia pár százezer közalkalmazottat, csökkentenie kellene az alanyi jogon járó szociális ellátások körét, amitől sokan ki lennének bukva (kb. annyira mint én – hát igen, ilyen az, amikor egy megfoghatatlan kéz kiveszi a pénztárcádból a pénzed),  fel kellene találnia valamilyen iparágat, ahol 3-4 millió ember fehéren dolgozni tudna…. Ilyen pedig nincs. Nem képes csodákra.

És ha nekiáll családokat szponzorálni, attól végképp kibukok, milyen jogon ér többet az egyik (a családos) ember a másiknál (nálam)?

Kire szavazzak, mielőtt összepakolok és elmegyek ebből a tetves országból? A korrupcióba végképp belesüllyedő “baloldali” pártokra? A program nélkül a szavazatomat kérő Viktorra? Netán valamelyik szélsőségre? Na neee…

Még egy jót szavazni sem lehet ebben a szánalmas országban!

De nem kell izgulni, hamarosan mindenki itt hagyja ezt a pöcegödröt. Néhány hazafi élvezheti majd a nagy csendet, aztán annyi. Ki akarja, hogy 65 évesen nyugdíjba menve gyk. nyugdíj nélkül (ja, hiszen 50 felett munkát találni, amiből meg lehet élni, azt nem lehet) éhen haljon? Mert kb. ez vár ránk…