Makró-szessön…

Ahogy a művelt német mondja… Hogy mondjam magyarul? Passz.

Mindegy, na ezt a cselekményt folytattam tegnap este (szigorúan munkaidő után), amelynek során egyrészt megörökítettem az új laptopokat, másrészt 2 kolléganőm 4 különböző orchideáját.

HDR próbálkozás

Abszolút házibarkács módon, egy fekete kartonpapír előtt. Semmi strobist infó, meg hasonló profi dolgok, csak a megérzés, két IKEA-s lámpa, játék a természetes és a mesterséges fénnyel. A 45 centis közelpont, ami sok nagyon, és én. A profik alighanem betegre röhögték volna magukat, ha ezt látják…

Így zajlott ez. Az orchideáknál a fehéregyensúlytól kezdett elmenni a hangulatom. Az első növény kicsiny virágai nem fehérek voltak, hanem a sárga egy olyan árnyalata, amit a gép inkább fehérnek nézett. A fehér növényt inkább sárgának. A rózsaszínt, amelyen lila csíkok voltak, inkább fehérnek, úgyhogy a fehéregyensúly körmérkőzést játszott a bentmaradásért.

A sok-sok képből igazából kettő lett olyan, ami vállalható, ha egy profi Flickr photostremem lenne, mint ahogy nincs, akkor ez a két kép került volna csak fel. Ez lenne a két mindentvivő kép. Az egyik a fenti HDR, ami semmiképp sem az élességével varázsol el, sokkal inkább a színeivel és a formájával, míg a másik inkább a kompozíciójával, a háttér furcsa megvilágításával és az élességével.

Fehér orchidea

A laptopot hagyjuk. Nem érdekes… 😉