Csütörtök esti fotóséta a belvárosban

Csütörtök délután, Móni ötlete alapján körbesétáltuk budapesti belvárost. Persze éppen volt nálam fényképezőgép, úgyhogy hívhatjuk akár fotósétának is a mutatványt.

A Lánchídnál kezdtünk, sikerült az eddigi talán legjobb HDR fotómat elkészíteni, itthon magam is meglepődtem.Íme.

Lánchíd HDR

Ezután a pesti korzón sétáltunk végig, kívülállóként megfigyelve a vendéglátóipari egységek kavalkádját (a latintól a countryn át a reggae-ig volt minden). Az első sokk a Petőfi téren az ortodox templomtoronnyal kapcsolatosan ért minket, de aztán utánaolvasva rájöttem, hogy előfordulhat, hogy ez még nem a végleges torony, csak a váz. Úgy legyen.

Átsétáltunk az Erzsébet-hídon, őszintén szólva nem is emlékszem, hogy sétáltam-e már át rajta. Autóval sokszor, bringával CM-en is többször, de gyalog? Passz.

Erzsébet-híd

Ezután a még mindig befejezetlen budai bringás hájvéj (BBHW) melletti illetve azzal uniót alkotó gyalogosjárdán turistáskodtunk és megmondom őszintén kétszer vagy háromszor majdnem nekem jöttek a bringások. Kedves bringások, elmentek a jó kurva anyátokba, hogy veszélyeztettek ott engem, gyalogost! Lehet ezt kultúráltan, biztonságosan csinálni, nem kellene megölni egymást ott…

Amúgy azt is odakötözném az egyik fához, aki ezt az egész útkijelölést ill. a felújítást szervezi. Az útkijelöléssel az a baj, hogy bele van kódolva egy kőkemény baleset, amiben mindenki csak újjal fog mutogatni a másikra, már aki fogja tudni mozgatni az ujját. Aki nem, az nem lesz ilyen szerencsés. A felújítással kapcsolatosan pedig komplett elmebaj, hogy még mindig nincs készen, több, mint egy évvel a budai főgyűjtő csatorna megépítése után!

Visszafelé a Lánchídon tértünk vissza a pesti oldalra, láttuk a zöld Lánchidat, ami a lámpák felkapcsolásakor egy néhány perces látvány, amíg a reflektorok bemelegszenek. Hasonlót lehet látni a Megyeri-hídon is…

Lánchíd pillér

Végezetül álljon itt még egy HDR kép, ami ugyan még az elején készült, de ez az, ami egy kiemelést megérdemel. Azt kell mondanom, hogy tényleg jól sikerült, bár fogalmam sincs, hogy hogyan.

Tunnel HDR

Hazaértünk kicsit fáradtan, nem volt kilométerhiányunk és éjfélig vakargattam a HDR-ket a gépen (iszonyat lassú, muszáj lesz hamarosan valamilyen számítógép-fejlesztésben gondolkodni…)… Utána jól aludtam…