Gyorshajtás? Bírság lesz!

No, akkor elmentem a postára a levélért, ami tegnap jött (ez egy külön posztot megérne, frankón).

A vazs megyei rendetlenségtől jött a levél, komolyan mondom, ilyen kusza nyelvezetű levelet régen láttam (tény, hogy még sosem gyorshajtottam), alig értettem, hogy miről beszélnek benne egyáltalán. Mindegy, a lényeg, hogy a múltkori majki kirándulásunk során Környén lefotózott egy traffipax, amint egy bukkanóra felérve kibukkantunk 71 km/h-val majd lassultunk (nem emlékszem a traffipaxra, nem fékeztem miatta, vagy ilyesmi).

Mit mondjak, nem tagadom, hogy így lehetett, úgyhogy alig várom a csekkes levelet, amiért megint mehetek órákat sorba állni a postára. 30 000 jó magyar forint lesz a nagy duhajkodás méltó büntetése. 2002 óta van saját autóm, most büntetnek meg először, szerintem belefér. Mentegetőzés, de alighanem ez a hely valahol a falu vége lehet, kietlen puszta, ahol az ember már nyomná, de a traffipaxnak igaza van mindig. Más magyarázat nem nagyon van rá, mert nem nagyon szoktam ennyivel menni 50-es hatály alatt…

A következő autómban pedig tuti lesz tempomat. Ha lesz következő autóm…

Gyorshajtás? Bírság lesz!” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Azt tudja valaki, hogy ugyanazon az utszakaszon, hanyszor buntethetnek meg gyorshajtasert? ahany trafipaxot kitesznek? Centimeterenkent is akar?

  nem talalok errol semmit a neten, se egy normalis gyorshajtas definiciot, se semmit.

  gondolom egyszer, egy szabalysertes egy buntetes … lenne logikus, mert ha elkapnak tolvajlasert, akkor nem fognak ujra megbuntetni 5 meter mulva.

  Udv

  • Jó kérdés, őszintén szólva erre én sem tudom a választ.
   Ha lehet tippelni, akkor azt mondom, hogy egy adott helyen álló traffipax annyiszor megbüntethet, ahányszor gyorsan mész el előtte (ez úgy valósul meg, hogy jössz, egy adott ponton megméri a gyorshajtást és mész tovább).
   Hogy egy két sarokkal arrébb álló traffipax is megbüntethet, akkor azt mondom igen, mert ott is gyorsan mentél. De egy traffipax előtt egyszer elhaladva egyszer büntetnek meg, ahogy én is jártam, hiszen 71-el bemértek, majd a bukkanóra felérve csökkent a sebességem 61-ig (a fotókon), mégsem büntettek meg azért a 200 méterért méterenként…

Hozzászólások lezárva.