Újpesti (nemcsak) vizes hírek…

Beleolvastunk az Újpesti Napló c. kerületi újság aktuális számába, hát inkább nem kellett volna. Tele van olyan hírekkel, hogy az agyam eldobom tőle.

  • Állítólag nagyon jó ötletnek tartja mindenki, hogy az egyik káposztásmegyeri iskola mellé építsék fel (ezt figyeld!) AZ ÚJ ÚJPESTI USZODÁT! AZ USZODÁT! Hát melyik világtalannak jutott eszébe, hogy az Aquaworldtől alig néhány kilométerre uszodát építsen, ráadásul úgy, hogy az lesz A kerületi uszoda. Nem tudom, ki nézegette a térképet mostanában, de Káposztásmegyer nem Újpest közepe. Tragikus a közlekedése, kint van a világ végén. Nem inkább a városban kellene valahol egy uszodát építeni jó (tömeg)közlekedésnél? Ja, bocs, van egy uszoda Újpesten, csak évek óta be van zárva!
  • Aztán teljesen meglep a hír, ahogy olvasom, hogy ja, az újpesti “városi uszodát” TELEKÁRON akarják eladni, mert statikailag rossz (azt írják: sosem volt megfelelő – normális?), a gépészete pedig elavult. Egészen halkan jegyezném meg, hogy az uszoda kb. öt éve (de lehet, hogy több) zárva van, a tulajdonosa, a fővárosi fürdős cég nem költött rá (érthető, Demszky nem volt jóban Derczével, most meg együtt söröznek valahol), úgyhogy az összedőlés határán áll – állítólag, ami nyilván nem igaz. Le sem merem írni, hogy vajon kinek és mire kellhet az a telek a forgalmas csomópontban! Vajon hány kézen fog keresztülmenni, mire össze is dől az épület?
  • Aztán olvasom, hogy hejj, kezdeni kellene valamit a Víztoronnyal. Miért, mi a baj vele? Hát, ahogy olvasom kávézót akarnak benne építeni! Ezek szerint már nincs benne víz… Persze ablaka se nagyon van… Elképesztő. Kicsit “legyet röptében” hangulata van ennek a hírnek, kedves ‘közeli vállalkozók!
  • Aztán a slusszpoén, hogy a Gémes József utca lakóit zavarják a repülők, meg a fejükre hulló égéstermék. Ba’meg, az az utca alig 300 méterre van az M0-tól, télen, amikor nincs lomb a fákon, odalátni az autópályáról! Az mikor fogja zavarni az ottlakókat? Nem tudom, feltűnt-e az ottani frissen(a cikk 2000 környékén) beköltözött őslakosoknak, hogy az ingatlanos mennyire átkúrta őket. Nem elég, hogy egy autópálya van a kertjük végébe, de van a közelben egy kisgépes repülőtér (úgy 100 éve kb). De hogy ne kelljen nagyon keresgélni a mumusokat, közelben van egy csúnya nagy lakótelep csúnya, gonosz kinézetű lakókkal és bizony, a távolban az ott egy működő szemétégető kéménye… Hát a pofám leszakad.

Az újpesti uszoda - amikor még új volt - a lakótelep hiányzott mögüle Fotó: hampage.hu

Azt hiszem, le kell szoknom az Újpesti Napló olvasásáról, mert túlságosan megemeli a vérnyomásomat.

Újpesti (nemcsak) vizes hírek…” bejegyzéshez ozzászólás

  1. Olvasom: nem tatszenek a lakónak a repülők. Érdekes fajzat az ember, mert Ferihegy mellett (bocsánat, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér) mellett is úgy gondolják a lakók, hogy a reptérnek kell mennie, de legalábbis meg kell térítenie ingatlanaik értékcsökkenését. És nem viccelnek, tényleg így gondolják. Mintha egyik reggel arra ébredtek volna: jééé, egy reptér!

Hozzászólások lezárva.