Ausztria 2011: megcsináltuk!

Túl vagyunk az idei ausztriai kirándulásunkon, ami az idén egy kicsit távolabb ment és kicsit tovább tartott, mint tavaly. Hamarosan érkeznek a posztok is a különböző témákban – rengeteg élmény ért minket a katasztrofális időjárás ellenére -, egyelőre csak a száraz tények távirati stílusban:

  • 1743 kilométert autókáztunk, 7,88 l/100 km átlagfogyasztással, ami nem semmi, ha figyelembe vesszük, hogy a városban előtte 12.4 liter volt a fogyasztás. Legkevesebbet a Mosonmagyaróvár – Fusch közötti nem túl gyors szakaszon sikerült elérni, 7.3 literrel. 687 kilométert régen autóztam egy tank benzinnel (és még volt benne 15 liter) …
  • Az Alpokba nem szabad, csak július végén, augusztusban menni. Ilyenkor esős, ködös idő van, alig látni a hegyeket.
  • Salzburgerland gyönyörű, de mindig találni benne valami újdonságot.
  • Sikerült feljutni a Grossglocknerre (autóval természetesen), ami szép teljesítmény az öreg grandtour-tól. A szerelőket dícséret illeti, amiért hibátlanul teljesítette a távot a járgány. Egyetlen apróbb hiba támadt, a bal első sárfogó gumit majdnem elhagytuk, de csak majdnem.

Szállásunk, a Pension Schösser (Fusch an der Grossglocknerstrasse)

Egyelőre ennyi. Lesznek képek, videók és élmények – nagyon sok érdekes dolgot láttunk. Tudom, hogy mindig ezt mondom, de nagyon messze vagyunk ettől a színvonaltól így országilag. Még egyszer mondom, lassan, hogy mindenki értse: A béka segge alatt vagyunk Ausztriához képest. Pont.

Ausztria 2011: megcsináltuk!” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: Ausztria 2011: Kaprun 1. rész – út a tározóhoz « AZso dot net

Hozzászólások lezárva.