Mashup – ez ennyire profi?

A hétvégi Indexes Nirvana-cikkek valamelyikében ajánlott valaki egy Nirvana-mashupot, ami után szinte leragadtam a számítógép elé, teljesen beszippantott a Youtube.

Mi az a mashup?

A szó maga összekeverést, összekeveredést jelent. Zenei mashup pedig az a zeneszám, amikor két zeneszámot összekevernek úgy, hogy az egyiknek mondjuk érvényesül a zenei alapja, míg a másiknak a vokálja.

Rátaláltam erre az ausztrál zsenire, aki csak Waxaudionak hívja magát, és azóta csak nézek kifelé a fejemből. A művei még a hozzám hasonló zenei dilettánsoknak is döbbenetesek és le a kalappal előtte!

A slusszpoén, hogy a számai (két lemeznyi anyag) letölthető 320kbps minőségű hibátlan mp3-ban és jól meghallgatható. Csak ajánlani tudom!

A kedvencem pedig a következő:

Volt ugyebár a Ghostbusters c. 1984-es (huh, de nagyon régen volt) mozifilm zenéje (apropó, tudja valaki, hogy kik ezek az arcok a klipben? (Chevy Chase-t, Danny DeVito-t, és Peter Falkot ismertem fel közülük, de kik a többiek? – á megvan: “The video also featured cameo appearances by celebrities who joined in the call-and-response chorus, including Chevy Chase, Irene Cara, John Candy, Nickolas Ashford, Melissa Gilbert, Jeffrey Tambor, George Wendt, Al Franken, Danny DeVito, Carly Simon, Peter Falk, and Teri Garr.” ):

Aztán volt az AC/DC egyik legnagyobb slágere a Brian Johnson-érából, az 1990-es Thunderstruck:

És ez a modern-kori Mozart csinált belőle egy Thunder busters c. mashupot:

Most mit mondjak? Úgy jártam, mint az egyik nagynéném, akinek annyira tetszett az egyik szám (már sajnos nem emlékszem, melyik), hogy felvetette kazettára egymás után és oda-vissza képes volt hallgatni órákig. Hát így jártam! 😀

Függöny.

Mashup – ez ennyire profi?” bejegyzéshez ozzászólás

Hozzászólások lezárva.