Fotóséta: Margit-híd a felújítás után

Ez kicsit elmaradt, úgyhogy most bepótolnám. Majdnem úgy tűnt, hogy az utolsó napos hétvége, sőt, hétvégi nap lesz október 22., úgyhogy elhúztam bejárni a Margit-hidat, úgy, mint két és fél éve.

A különbség abból adódik, hogy míg akkor a hibákat lehetett dokumentálni – és volt mit! -, most inkább az újdonságokat és az általános képet próbáltam dokumentálni. Következzék egy videó a legfontosabb momentumokról:

Talán lesz érkezésem egy részletes összehasonlításra a régi és az új képek segítségével, talán most annyit mondanék el elöljáróban, hogy nekem egy kicsit túl sok ez a Margit-híd így. Az a rengeteg oszlop nagyon zavaró. Nézegettem korabeli fényképeket, amelyek alapján elvileg a hidat felújították, azokon nincs ilyen oszloperdő, ami egyértelműen annak köszönhető, hogy a villamosok az út két szélén mentek (vajon miért szoktak le erről az egyébként előnyös szokásukról?), és a két felső-vezetéket a világítás oszlopai tartották. Emiatt sokkal kevésbé volt erdőszerű a sok oszlop. Látom, hogy megpróbálják csökkenteni ezt a hatást valamelyik oszlopsor síkjából készített fotókkal, de ez meg átverés.

A másik ami zavar, azok az oszlopok. A hídfőnél nincsenek meg a házikók, viszont megvannak azok a feketés fémoszlopok, üvegbúrát rejtő koronákkal fejelve. Ezek vajon világítanak? A híd közepén pedig a kőoszlopokra húzott fémpántok keltenek furcsa hatást. Én azt hittem, hogy a Batthyány-mauzóleumon látott kőoszlopokhoz hasonló dolog lesz, de látom, hogy ezek a pántos lámpatartók léteztek anno is.

A híd közepén megszüntetett aluljáró nyilván javítja a komfortérzetet, meg a közbiztonság látszatát is, a forgalomra gyakorolt hatása sem olyan veszélyes, mint ahogy azt jósolták.

Egy kicsit nekem sok ez az antikvitás, főleg hogy a hídfők környezetében pl. egyáltalán nem állnak korabeli épületek, sőt, harsogó neonreklámok vezetik el a tekintetet a hídról.

Alább megtekinthetőek az új képek (Facebook és RSS olvasóknak itt a közvetlen link):

Vodpod videos no longer available.

Fotóséta: Margit-híd a felújítás után” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Mi az hogy nem állnak korabeli épületek? Kb ugyan azok az épületek állnak ott 120 éve amik ottvoltak eredetileg, csak kapott némelyik egy kis emeletráépítést plusz toronydísz és egyébdísz eltávolítást.
  Villamosok pedig azért szoktak le a út szélén menéstől mert ha ott menne akadályoznák a jobbra kanyarodok plusz öt is a jobbra kanyarodó, és akkor semmi értelme nem lenne a villamosnak, mert csak dísznek menne.

  • Így meg a balra kanyarodókat akadályozza, aztán mégis megoldják! Ez olyan kétbalkezes módszer, úgy látom.
   Viszont az út szélén haladó villamosnak nem kell külön járdasziget, külön villanyoszlop, szerelvény, stb.
   Szerintem nem hülyeség, de mindegy, ma már úgyis olyan kevés villamos van a Belvárosban, hogy nem számít. Helyette bátran pöföghetnek a buszok az út közepén.

Hozzászólások lezárva.