Idén is indul a Fény villamosa

Elvileg ebben a percben indul a Jászai Mari térről a BKV karácsonyi figyelmessége, a Fény villamosa. Idén kuriózum, hogy a 2A és a (klasszikus) 61-es vonalán fog közlekedni, illetve péntekenként este körútra indul a városban, így 23-án eljut Újpest-Káposztásmegyerre is, illetve a Lehel térre.

Ugye nem kell tovább ragoznom? 😉

A részletes menetrend pedig mankónak idemásolva az Indóház.hu-ról:

A feldíszített szerelvény minden hétfőn és szerdán a 61-es villamos vonalán jár a Széll Kálmán tér és a Móricz Zsigmond körtér között, míg a hét többi napján a 2A vonalon közlekedik. A villamos menetrendje a 61-es járaton: Széll Kálmán térről indul: 16.30., 17.15., 18.00., 18.45., 19.30., 20.15. A Móricz Zsigmond körtérről indul: 16.55., 17.40., 18.25., 19.10., 19.55., 20.40. A 2A vonalon a Boráros téri indulások megegyeznek a Móricz Zsigmond körtérivel, a Jászai Mari térről indul: 16.50., 17.35., 18.20., 19.05., 19.50., 20.35. A Mikulás-villamoson és a Fény villamosán a BKV normál díjszabása érvényes. Fontos tudni, hogy ez utóbbi menet december 24-én és 31-én nem közlekedik, az indulás napján, december 9-én az első szerelvény 16.50-kor indul a Jászai Mari térről, a menetrend a továbbiakban változatlan.

A BKV a közlekedésbarátokra is gondolt, ezért december 16-tól január 6-ig minden pénteken városnéző meneten vesz részt a villamos. Ezeken 400 forintos, helyszínen váltott jeggyel lehet utazni. December 16-án a villamos Hűvösvölgy és a Kamaraerdei Ifjúsági park felé veszi az irányt. Hazafelé a 2-es és a 24-es vonalán Hungária kocsiszínben végez. December 23-án Káposztásmegyerre és a Lehel térre látogat, hazafelé pedig a Bécsi úti végállomás érintésével halad végig a Salgótarjáni utcáig.

December 30-án az Izraelita temető lesz a cél, míg január 6-án Pesterzsébetre látogat a szerelvény, ahol előbb 52-es, majd a 42-es villamos vonalán halad végig. A villamos az 51-es és a 28-as vonalán tér vissza a kocsiszínbe. A menetek minden esetben 20.55-kor indulnak a Boráros térről, felszállni csak ebben a megállóban lehet. A kocsiszínbe menet csak leszállási szándék esetén áll meg a villamos.

 

További forrás: http://djgaborphoto.blog.hu/2011/12/02/ev_vegi_uv_zgatas

Idén is indul a Fény villamosa” bejegyzéshez ozzászólás

  • Egyértelmű. Több ötletem is van, egyrészt a szokásos dunaparti/parlamentes helyszín, de mindenképpen le akarom fotózni a 61-es vonalon is, illetve valahol itt Újpesten is (ehhez még ki kellene derítenem, hogy milyen útvonalon fog jönni ide)…

   Kár, hogy a 19-es vonalon nem fog járni, a Parlament jó háttér volt hozzá a Batyin. Sajnos a parlament belső fele egyáltalán nincs úgy kivilágítva, mint a dunaparti.

    • A Hűvösvölgyben nem tudom, mit lehet rajta megnézni, miközben marha messze van.

     A 61-es vonalán már csak nosztalgiából is megnézem, mert ott éltem 27 évig, sok emlék fűz ahhoz a vonalhoz (azzal jártam gimibe). Egy kivilágított Szent Imre Gimnáziummal a háttérben atom lehet…

     De a szüleim lakásától nem messze is van egy megálló, ott is gazdaságosan el lehet csípni, mert közel van a végállomáshoz…

     • Messze, messze. Mihez képest? Te mennyit utazol egyes kastélyokhoz, várakhoz? Hűvösvölgyben a beérkezés előtti S kanyarban mutathat szépen.

  • Tényleg? Én úgy tudom, hogy az nem is lesz kivilágítva úgy, mint a Duna felőli oldal.

   • Már úgy értettem, hogy az az oldal még felújítás alatt / előtt van. Talán ha 2015-ben végeznek vele, akkor kivilágítják.

    • Én úgy tudom, hogy az már fel van újítva, csak az északi homlokzat játszik most és egy időre abbahagyják, de lehet, hogy rosszul tudom.

 1. Ide kell hoznom, mert betelt a komment:

  Mennyit-mennyit! Egy kastélyért sokat utaztam valóban, de ennek egy időre vége. Ilyen üzemanyag, autópályadíj és egyéb költségek mellett a kastélylátogatós projektnek egy időre vége lesz.

  Gyerek mellett ez különösen érthető és hosszú idő lesz…

 2. Akartam már írni, jártam a Parlamentnél, bizony a tér felőli oldalának jó része még nincs felújítva, szóval ellesznek még vele egy darabig.

Hozzászólások lezárva.