66 millióért bukdácsolunk a sötétben hazafelé

Mert Budapest városa 66 milliót spórol a második félévben azzal, hogy nem a naplementéhez igazítja a köz- és díszkivilágítás bekapcsolását, hanem egy tíz napos időszakokra osztott táblázat szerint.

Megmondom őszintén, én még ilyet nem hallottam.

Illetve nem igaz, a Lágymányosi Megyeri-híd átadásakor jött be a köztudatba, hogy csak az első x hónapra van áramra pénz, meg az ünnepnapokra és slusszpassz. Dehát az a híd úgyis olyan buckás, hogy ugrál rajta az autó, nem akkora dráma.

De hogy Budapesten a turistaszezon közepén úgy döntsenek, hogy akkor szőr óra bőr perckor kapcsolódik fel a közvilágítás és a belváros díszkivilágítása, az egyszerűen agyrém.

A másik gond, hogy ezt nem mondják egy “bele a pofánkba”, hanem egy hónap hunyorgás meg paranoia után kell rájönnünk, nem hülyültünk meg, tényleg nem kapcsolják fel a villanyokat naplemente után!

És annyira gáz, hogy nekem kell megint tippeket adnom, de vajon melyik zavaróbb:

  • ha naplemente után egy-két órát botorkálnak a városban az emberek, akik bevásárolnak, sietnek haza, stb.
  • vagy az, ha kiállna egy bátor bürokrata és azt mondaná, “Na, emberek, mától nincs közvilágítás éjjel kettőtől négyig, ne is hiányoljátok.” vagy  mondjuk “Éjféltől napfelkeltéig csak minden második lámpa ég”. Esetleg ilyenkor egy kicsit ki lehetne küldeni a rendőrjárőröket, hogy ne gémbredjenek annyira el az éjszaka műszakban, de úgysincs senki ilyenkor az utcán, nem tökmindegy?

De azt, hogy ilyen sunyi módon lapítva bevezetnek egy ilyen ostoba intézkedést, erre nincs mit mondani, csak azt: Üdv Abszurdisztánban!

66 millióért bukdácsolunk a sötétben hazafelé” bejegyzéshez ozzászólás

Hozzászólások lezárva.