Meteor Cseljabinszk felett

Hatalmas meteor száguldott át a légkörön ma Cseljabinszk (Oroszország) felett. A reggeli órákban történt esemény hatalmas fénnyel és többszörös hangrobbanással járt.

Az Oroszországban népszerű, a balesetek utólagos tisztázására az autókba épített feketedobozok közül több is rögzítette, ahogy a jelenség átsuhan a táj felett, hatalmas fénnyel.

Ahogy elrepült, az emberek döbbenten nézték a hatalmas füstfelhőt, amit hagyott maga után a felhőtlen, kék égen. Kisvártatva megérkezett a hangja is egy többszörös hangrobbanás formájában, amely beindította az autók riasztóit és sok ablakot kitört.

Hátborzongató lehetett.

 

Meteor Cseljabinszk felett” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Egy másik videó, itt is hallatszik a jellegzetes hangrobbanás és utána még a több kisebb roppanás:

 2. Jellemző hatásvadász címek az online médiában:

  Meteoritfelhő (az mi?) http://www.origo.hu/tudomany/20130215-meteoritfelho-huzott-el-oroszorszag-felett.html
  Meteorzápor (egy volt, nem több): http://szentkoronaradio.com/kulfold/2013_02_15_meteorzapor-zudult-oroszorszagra-video
  Sérültek a meteorzáporban (azt sugallja, hogy a meteortól?) http://index.hu/tudomany/2013/02/15/meteorzapor_zudult_oroszorszagra/
  Ez a csúcs: még két meteorzápor várható (nem is tudtam, hogy az oroszoknak újra működnek a mélyűr-radarjaik) és a meteor darabjai által kitört ablakoktól sérültek meg az emberek (valójában a lökéshullám törte ki az ablakokat): http://hungarian.ruvr.ru/2013_02_15/Cseljabinszkban-ujabb-meteorzapor-varhato/

  Agyrém.

 3. Reméljük a kisbolygó ma gond nélkül elhúz mellettünk, és nem lesznek leszakadó darabok, és nem fog felrobbanni, darabjaira hullni.

Hozzászólások lezárva.