Megszűnik a Google Reader

A címbe kerülhetett volna néhány obszcén kifejezés is hangulatkeltésnek, de nem beszélhetek csúnyán, úgyhogy mindenki képzeljen oda a cím végére, a sor végére, a mondat végére és a poszt végére egy-egy veretes vulgáris hangulatkeltést, ami kellőképpen kifejezné, hogy mit érzek.

googlereader

A netes információszerzés fő eszköze nálam az RSS feedek olvasása. Arra már régen nincs időm, hogy weboldalakat látogassak és böngészgessem, hogy van-e valamilyen új tartalom. A mások által szerkesztett (ebből adódóan óhatatlanul is, de néha szándékosan irányított) hírgyűjtő oldalakat nagy ívben kerülöm, szeretem magam összeállítani a hírfolyamot.

Nem egy elterjedt módszer ez, a júzerek többségét beszippantotta a Facebook, ahol kellőképpen bőséges hírfolyamot állítanak elő egymásnak az ember ismerősei. Csakhogy a cukiságok többszöri megkapása nem tesz jól informálttá és nem is hatékony.

Erre ma reggel ez az üzenet fogadott a képernyőn.

A Google szerint csak néhány elszánt fickó használta és nem is termelt pénzt, úgyhogy inkább a Google+-t kellene használnom (ami szintén rendelkezik ezekkel a paraméterekkel és egy vicc). Annak használatát pedig sajnos nem várhatják el tőlem. Amíg a weboldalakról ki nem kopik az RSS, addig én alighanem ezt fogom használni, egyszerűen nincs hasonló hatékonyságú hozzá.

Némileg kigyomláltam a Readert (most láttam meg, hogy van benne egy statisztika, ami mutatja a legrégebben inaktív oldalakat), töröltem az inaktívakat, így most 325 oldalra(folyamra) van rálátásom, ez havi szinten 10 651 hírt jelent, amelyek közül 125 hírre kattintottam (a többit nyilván a readerben olvastam el).

Most kipróbálom a Feedly-t, bár nem pontosan értem, hogy hogyan működik Google accounttal, ha bezár a Reader.

Tudom, hogy a weben semmi sem tart örökké, de ez akkoris gáz. Talán a Google meggondolja magát a tiltakozások láttán. Talán.