Felhőben

A minap olvastam ktamas, egy fiatal, Svédországba emigrált programozó blogján, hogy milyen felhőszolgáltatásokat használ. Érdemes a blogját egyébként olvasni, szokatlanul nyílt, ami jó. Kíváncsi vagyok, hogy mennyire lesz kitartó, eddig elég jó olvasnivaló…

Naszóval, én is felbuzdultam és összeszedtem a felhőszolgáltatásaimat, úgyhogy gatyába is ráztam, hogyan-mennyit-mire.

  1. Az első a Dropbox, amivel belekóstoltam még az iCloud előtti időkből, jelen pillanatban azt írja, hogy 6,6 GB, ami egyrészt néhány meghívós prémiumnak, másrészt az iPhone-ról a Camera Upload funkciónak köszönhető (annak a tartalmát nem számítja bele a tárhelybe valahogy). Ez utóbbiból eredően a mostani átstrukturálásnak köszönhetően ez lett az elsődleges funkciója, vagyis a telefonon készült képek elsődleges mentése.
  2. Ez után következik egy új versenyző, a Copy.com, amely szintén 5 GB tárhelyet ad, úgyhogy ide költözött az eddigi Dropbox tartalom, ami befér kényelmesen.
  3. A végső megoldás pedig a Box.com, amelyen jelen pillanatban 50 GB tárhelyem van, ami így befogadta a BestofMisike folderemet és még így is bőven van benne hely.

Mindhárom abban jó, hogy több géppel összeszinkronizálható lokális alkalmazást is ad. Ebből a sorból lóg ki az utolsó szolgáltató, bár már állítólag ők is dolgoznak rajta, a Mega.co.nz . Itt is 50 GB regisztrált tárhelyem van.

Mindent összevetve 110 GB tárhelyem van a felhőben ingyen, ami szerintem elég kiadós. A legfontosabb fájlok másodpéldányának bőven elég.

Ezen felül van még az iCloud, amit jelen pillanatban csak az iPhone mentésére használok, és egyelőre elég az 5 GB ingyenes tárhely. Hozzátéve, hogy itt a legolcsóbb a tárhelybővítés (legalábbis eleinte), +10 GB csak 16 ojróba kerülne.

Hát, így állunk 2013 tavaszán a felhőszolgáltatásokkal!

Felhőben” bejegyzéshez ozzászólás

    • Nem, a Google-re nagyon megharagudtam a Google Reader bezárása miatt (fontolgatom a guglitlanítást), az MS meg olyan, mint az OTP (ez utóbbit kifejteni alighanem külön blogposzt lenne).

  1. Egy, koszonom szepen az emlitest, en is nagyon szeretem a blogod 🙂 Ketto, csak kotekedes, de valojaban csak kivancsi voltam, mennyi tarhelyet lehet osszeharacsolni ingyen a blogposztban leirt kitetelek alapjan, aktivan csak es kizarolag a dropboxot hasznalom. 🙂

    • Hoppá, lebuktam… 😉 A bejegyzésed lökött arra az útra, aminek a végén a Dropbox utáni érában találtam magam három felhőszolgáltatás között…

Hozzászólások lezárva.