Kipróbáltuk: Cerka-firka játszótér (Gellérthegy)

Ez sem mostanában volt, hogy kihasználva az egyik péntek délutánt felkocsikáztunk a Gellérthegyre és megnéztük a Cerka-firka játszóteret.

Ez a választási év tiszteletére lett felújítva (miért, azt gondoltad, hogy a gyerekek miatt? kis naív!), áprilisban adták át (az országgyűlési választásra nyomták meg, de legalább volt annyi eszük, hogy nem volt egész nyáron szétbombázva, mint az eggyel nagyobb számú kerületben…), mindegy. A terület régi neve egyébként Jubileumi Park volt, 1965-ben a második világháború végének 20. jubileumára adták át…

A játszóteret a kapolcsi Ilona Malom Műhely készítette, a játszótér tematikája a sok színes ceruza, ami a mászókát képezi, de például a mókuskereket ceruzahegyezőnek hívják (és ezzel kb. véget is ér a tematika).

A fenti képen is látható a korábbi játszótér jelképe, a három kőcsikó – ezek megmaradtak.

A játszótéren a mászókán kívül nagyon népszerű a korábban említett ceruzahegyező, ami még Misikének nem nagyon ment, lásd az alábbi képet:

 

Egy darabig próbálkozott, aztán hamar megbékélt és ő akarta hajtani – szerencsére nem csípte oda az ujját a szerkezet…

 

Fentieken kívül vannak mindenféle jópofa játékok, például a földbe süllyesztett trambulin érdekes, máshol nem látott megoldás. A játékok körül elég vastagon van a gumiszőnyeg, ami elég puha.

A hinták rendben, a csúszdás mászóka sem annyira gáz, mint sok más helyen, ahol egy helyen felmászik a gyerek és három irányba indulhat, ahol garantált a zuhanás, szóval eléggé rendben van.

Sajnos nem tudtuk eléggé kiélvezni a helyet, mert hűvös szél is fújt, meg kezdett sötétedni is, úgyhogy fájó szívvel hagytuk ott a Cerkafirka játszóteret azzal, hogy ide még biztosan visszajövünk. A PomPom mellett ez egy jó ritmusú, biztonságos, kisebb gyerekek által is használható játszótér.

Az összes kép (mobillal készült, mert hirtelen ötlet volt, nem volt nálam a nagy gép): https://www.flickr.com/photos/azso/sets/72157648634942820/