Egy apró vészjelzés a budai hegyekben túrázók figyelmébe!

Ma volt szerencsénk megtekinteni a meglepő módon nem igazán ébredező erdőt a Gyermekvasútról (oda-vissza). A decemberi emlékezetes jégvihar kárai elképesztőek. És bár elhiszem, hogy a hegyvidéki önkormányzat, meg a pilisi parkerdő erejét megfeszítve próbálja a főváros parkerdeit veszélyteleníteni, ezeknek a munkálatoknak egészen kevés látszatja van. Hogy miről beszélek?

Itt van például az alábbi kép!

Aztán itt egy másik:

Az a baj ezekkel, hogy az erdő tele van félig kidőlt, vagy a földre le nem esett ágakkal, nem is kicsikkel. Ezeket hívják úgy, hogy özvegycsináló. Sétálsz az erdőben, tökéletes az idill, aztán egy reccsenés és a fejedet szétüti egy ilyen eddig fent lévő fatörzs.

A Virágvölgy megálló környékén (amit ugyebár úgy promóznak, hogy 150 méterre van a játszótér) például szintén tragikus a helyzet, csak éppen az a baj, hogy rengeteg család sétál ott gyerekekkel. Nem akarok személyeskedni, de a láthatóan úri közönség ötvenezres gyerekhordozókkal nagyon nagy kockázatnak teszi ki magát és gyermekeit.

Azt is elfogadom, hogy a kerületnek meg senkinek nincs rá pénze.

De volt egy gyk. hómentes tél. Nem lehetett volna valamilyen kampány keretében komolyan nekiesni az erdőnek és tisztába, fizetség gyanánt a fát adva például? Vagy valami hasonló?

Ismétlem, látom az igyekezetet, de mintha kicsit kifulladt volna a lendület!

Ezért mondom most, a Normafa mögötti terület Budakesziig, ami a jégviharban érintett volt, gyakorlatilag életveszélyes! Nagyon komolyan mondom, hogy csak akkor menjen oda bárki, ha halaszthatatlan és fontos dolga van arrafelé, mert a helyzet nagyon veszélyes!