Tizenkilencre lapot?

Tovább fokozódik a nyomás a budai oldalon közlekedőkön.

Persze, nyár van, most kell dolgozni, csak akkor tényleg látnám a kapkodást, azt mondanám, oké, de most őszintén, a munkások sincsenek acélból, hogy negyven fokban egész nap pörögjenek… Szóval, nehéz az építők élete, a miénk se legyen könnyebb.

Ízlelgessük az alábbi mondatokat:

Szombaton (mármint július 11-én?) 20 órától várhatóan augusztus 19-éig a szentendrei HÉV Tímár utcai megállójának közelében, a Slachta Margit rakparton munkanapokon a reggeli és a délutáni csúcsidőszakban óránkénti 30 kilométeres sebességkorlátozásra, a csúcsidőszakon kívül és hétvégén félpályás útlezárásra kell számítani, mert a BKV Zrt. a 2013-as dunai árvízben megrongálódott megállóhelyet állítja helyre – olvasható a közleményben.

Ez ugyebár azt jelenti, hogy a budai rakpartra rátesznek egy olyan szorítókötést, amitől agyvérzést fog kapni mindenki, aki itt próbált észak-dél felé autózni.

Elmondom itt is, amit szoktam mondani, a négy regnáló budai polgármester bűne, hogy nem lobbiznak kellő erővel az M0 budai szakaszának mielőbbi elkészítéséért, aminek eredményeképpen a budai tranzitutak túlterheltek, a környezetük lakhatatlan.

Emiatt július 18-ától július 31-éig változik a szentendrei HÉV közlekedése is: a vonatok Szentendréről, illetve Békásmegyerről csak a Szentlélek térig közlekednek majd. A Szentlélek tér és a Batthyány tér között H5-ös jelzéssel pótlóbusz viszi majd az utasokat.
A BKK azt kéri, hogy aki teheti, kerülje el a budai alsó rakpart érintett szakaszát, mert a munkavégzés ideje alatt – elsősorban a csúcsidőszakon kívüli és a hétvégi, félpályás útlezárásnál – jelentős forgalmi torlódások várhatók.(MTI)

Jó, ez már nem is érdekes, a fonódó villamos kapcsán már nem tudnak túl sokat tekerni, hát persze, hogy ilyenkor kell akkor a menekülő eszköznek tekinthető HÉV-et kiütni a szolgálatból. És nem, a Margit-hídi megálló nem alkalmas végállomásnak…

Mindegy, a Sziget Fesztivál kezdetére vissza fogjuk kapni a HÉV-et, nagyon remélem. Addig járok majd kocsival…