61-es villamos, te drága – Index.hu vágatlanul

Majd lesznek saját képek is hamarosan…

Lassan két évtizede járok szinte naponta a 61-es villamossal, szóval emlékszem azért erre-arra, de ilyen nevetséges közlekedésszervezést nemhogy ezen a vonalon, de sehol máshol a budapesti tömegközlekedésben nem láttam még. Valami matematikai egyenlettel lassan talán egyszerűbb lenne levezetni, hogy mi történt ezzel a járattal az elmúlt hónapoktól egészen a mai napig, de azért megpróbálom:

1. Kezdődött azzal, hogy a 61-es vonalát a Széll Kálmán tér felújítása miatt kettéosztották északi és déli szakaszra, mert a villamos nem tud átmenni a téren, más kérdés, hogy az utasnak gyalogolva sem túl könnyű.

2. Aztán jött a múlt hétfői vihar, amiben beszakadt a Fővám téren az aszfalt és leállt a 47/49-es villamosok közlekedése. A 47-es pótlására a 61-est, mármint a déli szakaszon közlekedőt állították be úgy, hogy az útvonalát meghosszabbították Budafok felé.

Nem mellékes, hogy közben a Fővám téri gödröt valamiért már nyolc napja nem sikerül betemetni, ahogy ezen a fotón is látszik: (…)

3. Kedd reggel aztán a kettéosztott 61-es déli szakaszán, ami a Fővám téri gödör miatt már a 47-es villamost is pótolja, a villamos egy autóval ütközött, amit fel is tolt a sínekre, úgyhogy jól le is halt szépen a villamosközlekedés.

4. Ezek után a Móricz Zsigmond körtér és a Budaörsi út/Villányi út közötti alszakaszon végre beállhattak a villamospótló villamost pótló pótlóbuszok is!

5. De még mindig nincs vége, ugyanis ezt úgy sikerült megoldani, hogy a pótlóbusz utasai elképedve nézhették végig, amint a Budaörsi út/Villányi úti megállóból

a 61-es villamos töküresen, a pótlóbusz utasait hátrahagyva indul el a Széll Kálmán térig.

Ahol majd lehet szépen átgyalogolni az északi szakasz ideiglenes végállomásáig. Egyébként a 61-es északi szakaszáról is vannak viszonylag friss híreink: a villamos ott tegnap egy fiú lábát vágta le.