Miért nem veszek iPhone 6S-t?

Miért? Vennék?

Hajszál híja volt…

Idén nem volt túlságosan tervbe véve az iPhone upgrade, két évet ki szoktam húzni a friss modellekkel (mostanában), de annyira beindultam a fényképezőgép új fejlesztéseinek hírére, hogy alig bírtam magammal.

Bármennyire is furcsa, mára az elsődleges fényképezőgép az iPhone lett. Egy DSLR-t hurcolni egy-két objektívvel az egy külön műfaj, nehézkes. Ráadásul a legtöbben rosszul reagálnak egy DSLR kamera látványára, míg a telefonnal fotózás fel sem tűnik senkinek (az lehet a titok, hogy azt mindenki csinálja, de a többség sosem csinál semmit a silány minőségű telefonos képeivel – az iPhone 6-hoz hasonló minőségű fényképet készítő mobilok elterjedtsége pedig elég alacsony…)

Szóval, 12 megapixel jó minőségben (a kroppolás miatt fontos, mivel nincs teleobjektív), az nem semmi. A 4K videóval úgy vagyok, hogy az sem rossz, ha van, de az annyira megelőzi a korát, hogy az nem érv a vásárlás mellett.

A többi újdonság is érdekes, mint a 3D Touch, meg a vakuzós selfie, meg a Live picture, sok értelmét sajnos ezeknek nem látni, talán az elsőt kivéve.

A beszerzés ellen szól egyértelműen az új készülék ára, még akkor is, ha valamilyen nagyon kedvező beszámításos akcióban be tudnám számíttatni a régit…

Egyszerűen nincs erre most ennyi pénzem, úgyhogy hosszas vívódás (aki ismer, az tudja, hogy ez nálam micsoda erőfeszítés) után úgy döntöttem, maradok az eredeti ütemtervnél és a kétéves új modell-ciklusnál, vagyis átugrom a 6S szériát. Főleg, amíg az iPhone 6-tal egyébként ennyire meg vagyok elégedve…

Azt azért mondom, hogy nem bírom lenyelni a békát, hogy mi kerül 286.990 forintba egy 64 gigás iPhone 6S-en, annyira drága! Mint minden Apple termék, egyszerűen elképesztően elszállt árakkal operál!

Engem jövőre egy 3,5 collos kijelzőjű készülékkel tudnának meglepni (Touch ID, Retina kijelző, 64 giga háttértár, 12 megapixeles kamera, LTE, 4.2 Bluetooth jöhet természetesen), mert bárki bármit mond, az az optimális a telefonáláshoz és a kamera funkciókhoz. Azok a funkciók, amik miatt most erőltetik a nagy kijelzőt telefonba, arra ott lenne egy iPad. A 4,7 collos iPhone 6 minden zsebből kilóg és ki is esik, netalán meggörbül.  A 6(S) Plus pedig egyértelműen nem egy zsebkészülék és nem is egykezes már többé.

Emlékszik még valaki, amikor a Nokia 3310 12 kis gombján pötyögte be a telefonba a max. 160 karakteres sms-ket? Nem kell full keyboard egy telefonba, nem akarok rajta regényt írni. (Ezért sem posztolok olyan sűrűn mostanában, a lótás-futás közben nem fogok hosszú posztokat telefonon bepötyögni…)

Ide a végére kerüljön egy jó nagy szomorú szmájli! 😦