Legózik a gyerek #1: Darth Vader

Mármint én.

Beindult a Disney úthenger, már külön érdekesség, hogy a filmbemutató előtt kiadták a franchise termékeket, de szerencsére gondoltak az idősebb rajongókra is, mint én.  Nem hiszem, hogy Oscar Isaac tud akkora hatással lenni rám, mint 8 éves koromban Darth Vader, bocs Oscar, amúgy jó vagy, de esélytelen.

Szóval megláttam a sorozatot a polcon és elvesztem. Darth Vader, Luke Skywalker, az újabb előzményekből meg Obi-Wan Kenobi, Jango Fett, Grevious és Cody parancsnok. Szerintem óriási hibát követnek el, ha ebből a méretből nem adnak ki régi rohamosztagost – vagy újat, de akkor ahhoz kellene az új filmekből is szereplő  – ezeket nem láttam.

Akkor még úgy gondoltam, hogy csak egyet veszek meg a sorozatból, úgyhogy a legnagyobb és legtöbb darabból álló figurát választottam.

Aztán sikerült időt szakítani és nekiálltam összerakni, amit meg is örökítettem.

A film elején látszik, hogy egy egészen rövid ideig még segédem is volt Misi személyében, aztán otthagyott a Lego-vonatok miatt, sürgős vasúti vészhelyzetet kellett elhárítania.

A figura rengeteg (160) darabból áll, úgyhogy megfogadtam a kis füzet tanácsát és kipakoltam az alkatrészeket. Érdekes, hogy az alkatrészek nagy része a figura törzsének felépítésére megy el, amit utána nagyobb elemek eltakarnak és nincs is funkciójuk.

Amúgy jó szórakozás.

A projekt megörökítése természetesen kizárólag iPhone-n zajlott, kivéve az alábbi képen fotóboltolt fénykardot.

Jó móka volt!

Még néhány kép a linkre kattintva elérhető.

Álljon itt egy profi bemutató a figuráról: