Ízlésrendőrség? Jöjjenek gyorsan!

A múltkor már láttam, mi készül ennél az épületnél, csak azt hittem, hogy rájöttek, mekkora hibát vétettek a színkeverés közben, de ma megint jártunk arra, és megint megdöbbentem. Ahogy Misi szokta mondani: “elképedt a szemem”.

Miről beszélek?  

Elképesztő színe lesz ennek az épületnek a Kiss János altábornagy és az Ugocsa utca sarkán! Ráadásul, éppen festették az Ugocsa utca felőli homlokzatot, azon egy teljesen más színt alkalmazva! Nem is tudok a sokktól magamhoz térni, azért ez a rengeteg felkiáltójel…  

Mondjuk az eltérő színeket megértem, mert az utca itt 120 fokot kanyarodik, úgyhogy azt kezelhetjük szinte egy másik épületként.   

Arról nem is beszélve, hogy ebben a kereszteződésben két olyan (nem egyforma árnyalatú) baba-rózsaszín/lila épület van, hogyha itt valakit megpörgetnek, esélyes egy epilepsziás roham vagy egy kis róka….  

Emlékszem, amikor felújították a József Attila Gimnáziumot, olyan jól sikerült eltalálni a színárnyalatot, hogy messzi földről jöttek elkérni a színkódot, mert annyira jól sikerült eltalálni.

Aztán hallottam olyat is, sikerült egy másik színt találni, hogy ne legyen olyan ódon. Hisziapiszi.

De lássuk be, ez itt nagyon nem jött össze!

Arról nem is beszélve, hogy mit szólna/ szólt egy ilyen színhez az építésügyi sóhivatal (nem tudom a nevét), akik minden hülyeséget képesek kitalálni, ha a városképről van szó. 

Disclaimer: a fenti képeken csak a perspektívát módosítottam, se a színeket, se a fehéregyensúlyt, se a szaturációt.