iPhone 7 pletykák

Most, hogy nagy nehezen túltettem magam az iPhone 6S-ről történő lemondáson (fenntartom, jó döntés volt), meg is indultak a pletykák az iPhone 7-vel kapcsolatosan. Semmi közöm hozzá…

Először ugyebár beszivárgott a sztori, a jack-dugó elhagyása, de ez régi történet, aligha van ebben a formában igazi alapja, hiszen annyira nem lehet arrogáns az Apple, hogy akkor mostantól csak Lightning csatlakozó és szevasztok – pedig de, lehet.

Egyébként ez egy több éve visszatérő pletyka, a folyamatosan vékonyodó készülékkel magyarázzák. Másrészt, ne feledjük (bár ez itthon talán kevésbé ismert), hogy az első iPhone alumínium-háza a jack-dugónál kanyarodott egy nagyot és nem lehetett beledugni akármilyen fülest, vagy a sajátját, vagy adaptert, vagy a spéci, iphone-kompatibilis vékony csatlakozójú, de amúgy 3,5 mm-es fülhallgatókat.

Miért ne léphetne egy ilyet az Apple most is?

Ma azonban sokkal inkább bejött egy másik pletyka, ami tovább finomította a jack-dugós konteót. Eszerint az Apple több prototípust tesztel a különböző technológiák és ficsőrök miatt, mint a USB-C, vezeték nélküli töltés, multi-force érintés, dual-camera és ujjlenyomat-olvasó a kijelzőben.

Persze magában a tényben, hogy több prototípust tesztel, semmi rendkívüli nincs, nyilván korábban is így csinálták.

A pletykák egyelőre biztosra veszik, hogy az OLED-kijelző 2018-ra érkezik.

Mennyi alapja lehet a pletykáknak? Lehet, ehhez önmagában nem kell sok ész. A tartozékpiacot meg lehet megint pörgetni egy új csatlakozóval, amit csak az Apple árul aranyáron. Az USB-C jó döntésnek születik, ha sikerül elterjeszteni, ebben a többi készülék segíthet (laptopok, tabletek, iMac). Ezt a hírt támasztja alá egy tegnapi hír, hogy a Tunderbolt 3 már USB-C csatlakozós lesz és maga a technológia hatalmas potenciállal rendelkezik.

Fentiek tükrében érdemes kivárni a tablet-vásárlással is, nem akarok különböző csatlakozójú eszközöket a lakásba…

Forrás: http://www.iclarified.com/52759/apple-is-allegedly-testing-five-iphone-7-prototypes