Apple Smart Battery Case

Tegnap előtt a fenti nevű termékkel gyakorlatilag az Apple elismerte, hogy az iPhone 6, de különösen a 6S terméke még a saját normáik szerint sem rendelkezik elég energiával a rendeltetésszerű használathoz.

Mások szerint csak meglátták a piaci rést és csúnyán rárepültek.

Nos, én inkább az első véleménnyel értek egyet. Évek óta minden páros évben arra várok, hogy ne vékonyodjon az új dizájn, hanem legalább akkora, de inkább nagyobb akksi kerüljön a telefonokba.

Az nyilvánvaló, hogy az akksi-technológia egészen egyszerűen nem fejlődik a készülékek teljesítményével ill. energiaigényével. Nagyon kellene már valami áttörés ezügyben…

Már régóta filóztam rajta, hogy veszek egy Mophie-t vagy Belkint, mert egyszerűen az agyam eldobom, hogy intenzív használat mellett a mobil annyira mobil, mint egy asztali telefon, eszelősen keresni kell a töltési lehetőséget.

Nyilván az élethelyzet is olyan, hogy szükségem lenne a hosszabb rendelkezési állási időre. Ha többet autóznék, akkor például ez a kérdés pont nem érdekelne, hiszen két nem-autózás között az autós töltő szinten tartaná a készüléket. De az, hogy gyakran azért kell letennem a készüléket tölteni, mert kimerül, nem jó dolog.

Maga a szerkezet egyébként nincs túlspilázva, a jól bevált (?) szilikontok lett egy kicsit áttervezve, alul a csatlakozó, hátul az akksi lett kiöntve műanyaggal. Úgy néz ki, mintha az iPhone megevett volna egy belépő szintű Androidos telefont (pl. HTC Wildfire S), mint ahogy az A kis herceg c. regényben, amikor a kígyó megevett egy elefántot, megvan a rajz, ugye?

lepetitprince-boa-elefante1

Persze lehet jönni, hogy ez meg micsoda, meg hogy milyen ronda, meg drága is. De egy nagyon fontos aranyszabályt nem szabad elfelejteni – az Apple kiegészítők a legjobbak az Apple termékekhez. Egészen egyszerűen szégyen némelyik 3rd party kiegészítő kidolgozási minősége, logikai átgondolatlansága, használhatatlansága, értelmetlensége. Apple tartozéknál ilyet nem tapasztaltam.

Ami miatt előny, az a Lightning csatlakozó kívül is, az utángyártottak általában microUSB-t tartalmaznak általában.

Mindegy, rendeltem egy szürkét. És egyben eladó az egy hónapja vásárolt, sértetlen, szürke Apple iPhone 6/6S szilikon tok! 😉

Több dologban is egyre biztosabb vagyok:

  • tényleg meglépik a 4 collos iPhone-t (remélem, nem butítják le nagyon)
  • esélyes, hogy tényleg lesöprik a jack-dugót a készülékről
  • az iPhone7 nagyobb teljesítményű akksit fog tartalmazni, akár a vastagság kárára, amit még fokozni is lehet, mert a vezeték nélküli töltés is vastagít…