A Moszkva tér elszéllkálmánteresítése 20160407

Ahogy nézem, megint kimaradt 3 hónap és animgifet sem csináltam hozzá, no mindegy. Viszont felcsaptam az Olloclip nagylátószögű előtétlencsét, és sétáltam egyet a téren.

Érdekes adalékok, olvasnivalók a fényképek előtt:

Egy blog írt a tér történetéről (mondjuk elég szűkszavúan, de az más kérdés), érdemes beleolvasni. Sőt, ahogy nézem, most látom, hogy az egész blog a térről szól, szóval sok érdekes olvasnivaló a kalef.blog.hu-n!

A másik érdekes cikk, az Index celebrovata, a celebektől néha furcsán eltéve(lye)dő Velvet cikke a még át nem adott mozgólépcsőről, ami szerintük elég veszélyes lehet, mivel a Csaba utcáról a busztól a térre érkező gyalogos tömegek rányomják a sinekre egymást. A Veke is kifogásolta a megvalósítást, de a BKK szerint 6-7 méter van a mozgólépcső alja és  a sinek között, ennyi pedig elég a tömeg szétoszlásához. Szerintem is necces lesz, lehet, hogy érdemes lenne elgondolkodni, hogy jelenlegi formájában csak felfelé járjanak azok a mozgólépcsők…

Jöjjenek a képek!

Ezt a térhálós szerkezetet rakják a rézsűre a földcsuszamlás megakadályozására:

Ugyanez fentről, CAF-val és Tátrával:

A térre vezető lift kijáratánál valamilyen zárt helység épül, két hatalmas klímával, nem tudom, mire szolgál, de itt is elég közel lesznek a sinek, akármi is lesz ez…

Ugyanez fentről…

Ezen a képen látható az a kőfal is, amit én annak a jelképének tekintek, hogy a térkő-maffia megkezdte a vertikális tér meghódítását is. A munka nagy része egyébként három helyre koncentrálódik, a rézsűre, a lift aljára és a tér közepére. Ez utóbbi eléggé megnehezíti a téren a közlekedést, de már csak egy-másfél hónap a kiírás szerint, túléljük – főleg ha nem járunk arra.

A tábla egyébként azért is izgalmas, mert látszik mellette az a facsoport, amit egymástól egy-két méterre ültettek (talán arra számítanak, hogy összenőnek?), és egyértelműen a kész Combino felsővezeték alatt vannak.

 

Ezek pedig még közelebb vannak egymáshoz…

 

Itt pedig látszik együtt a teljes kép:

Zárjuk a sort a posztot az általam méltán gyűlölt szép új villamossal, amint várakozik a megállóban: