RIP Carrie Fisher

Nehogy már folyton nekrológokat kelljen írni! Nem is vagyok jó benne! Erre tessék! Itt hagyott minket a hercegnő… 😦

Carrie Fisher 19 évesen lopta be magát a szívünkbe, amikor a rejtélyes Leia hercegnő szerepében megszerezte a Halálcsillag tervrajzait, míg végül győzelemre vezette a Lázadókat.

Persze, először csak egy csatát nyertek meg, nem a háborút, de három rész alatt az is sikerült.

(Réges-régen egy messzi messzi) galaxisban újra béke és demokrácia honolt egészen tavalyig, amikor újra bekapcsolódhattunk a történetbe. Kiderült, hogy Leia és Han Solo gyermeke egy igazi seggfej lett és miatta robbant fel a Jedi-lovagképző fősuli klotyója a harmadik szünetben Luke száműzetésbe kényszerült, a Galaktikus Köztársaságra egy új árny támadt, a Birodalom romjaiból kinőtt Első Rend.

A (nagy jóindulattal is csak közepesnek nevezhető) folytatásban természetesen a régi szereplők többé kevésbé átadták a stafétát a fiataloknak.

Érdekesség, hogy 1992-ben született lánya szerepelt az Ébredő Erőben.

Carrie Fisher karrierje eléggé sehogy sem alakult, amennyire én látom, de javítson ki valaki. Persze volt neki nyilván valamilyen munkája, de ahogy én az imdb-n látom, néhány jelentéktelen szerepen kívül nem kapott munkát Hollywoodban.

Személye/arca annyira ikonikusan a hercegnői szerephez kötődött, hogy túl sok filmben nem szerepelt. A Family Boyban szinkronizált egy rajzfilm-karaktert, ebben hasonlított Mark Hamill-re, aki Jokert szinkronizálta nagy sikerrel.

Nyugodj békében, hercegnő!