Apple AirPods indahausz

Apple AirPods indahausz – lássuk, hogyan néz ki az elmélet a valóságban!

Az elmélet szerint ugyanis – utalva itt a korábban említett vezetékmentes Apple ökoszisztéma-elképzelésre – az iPhone felhasználó nem az egy szem portot használja az iPhone alján – sőt, igazából sosem használja azt -, hanem megveszi ezt az egyáltalán nem olcsó bluetooth headsetet.

Szóval, régóta nyúztam a Plantronics Backbeat Go szériát, az első konkrétan szétporladt (a műanyag nem bírta az izzadtságot a bőrön), a másodiknak a kábele tört el a garanciaidőn kívül. A harmadik pedig szerintem sosem bírt annyit, mint az első kettő… Szóval, tök király volt, csak 3 órányi zene/podcast után kimerült és legalább 4 órányi töltés várt rá.

Ez már eleve kétségbe vonja a mobilitást. A másik – komolyabb – probléma az volt, hogy a visszajelzések alapján a füles telefonálásra gyk. alkalmatlan volt. Én jól hallottam a másikat, ő azonban nem nagyon.

Az iPhone 8 vásárlása kapcsán hamar szembesültem azzal, hogy több éves jack dugós fülhallgatóim használata nehézkessé vált az adapter miatt – gyakran nem ugyanott voltak. Vettem egy extra adaptert, hogy legyen egy az irodában, egy meg otthon, de azt meg elhagytam valahol az irodában – jól mutatja ennek az adapterkedős bohóckodásnak a gyenge pontját.

Az Apple Airpods-szal már megjelenése óta szemeztem, két dolog állt a boldogságom útjába:

  • a vezetékes Earpods hajlamos kiesni a fülemből
  • k drága.

Végül aztán az adapter elvesztése kapcsán olyan idegállapotba kerültem, hogy vásárlás lett a vége.

Milyen az Apple Airpods?

Amolyan igazi Steve Jobs-os “works like magic” érzés. És ezt érdemes egyszer kipróbálni, megéri.

Mit össze lehet kínlódni a BT-párosítással! Legutóbb egy egér vs. laptop kapcsán ment az anyázás napokig. A selfie stick is rendszeresen eldobja az agyát. A Xiaomi Mi Fit 2 mostanában egész jól bírja, régebben gyakran volt kapcsolódási hiba.

9DC55611-3511-4503-A9D8-5C02E590BC99

Na, ezt felejtsük el! Igaz, hogy ennek az az ára, hogy egy külön azonosítócsip (W1) van a headset tartójában, de így működik olyan lélegzetelállítóan, ahogy kell. Szó szerint, amikor mutattam a kollégámnak, akkor elállt a lélegzete. Kinyitom a doboz tetejét és megjelenik a képenyőn az eszköz információja, töltöttsége. Besza-behu.

 

 

A hangminőség hibátlan, mindenképpen kiemelkedik az átlagból. Nem egy D&B füles, de nincs is rá szükség. A telefonhívások is nagyon pöpecül működnek, senki nem panaszkodott még a hangminőségre. Pláne ha bepöccen a VOLTE… Márpedig bepöccen, mert olyankor a kijelzőn eltűnik a 4G, marad netezésre a 3G. A hangminőség pedig olyan, mintha élőben hallgatnám a másikat.

Az akksiidő király. A teljesen feltöltött tok és füles együtt papíron tud 24 óra zenehallgatást vagy 11 órányi telefonálást. Ezt persze nem izomból, de a füles önmagában tud 5 óra zene / 2 óra telefonálást, ami azért elég meggyőző. Ezután beteszem a tokba és 15 perc alatt feltölti annyira, hogy 3 óra zene megint megy. Ezt egészen kifulladásig tudja.  Ilyen számok mellett nem kell figyelni, hogy mikor akarod használni – csak használod és kész. Este meg feltöltöd. Ez nagyon meggyőző szerintem.

(A tok folyamatosan tölti a fülest, tehát úgy működik, mint az Apple akksis telefontok. Amikor a tok már tök üres, a készülék még mindig bír egy kört.)

Na jó, aki eddig eljutott, megérdemli, hogy beszéljünk a negatívumokról!

Az egyik fülemből néha tényleg kiesik a füles. Ez főleg akkor történik, ha mozog az állkapcsom. A füles alja odatámaszkodik és beszéd vagy evés közben történhet ilyen baleset.

Erre – no meg a vezetékes Earpods kiesésére is – megoldás lehet pl. az a kis szilikon-bugyi, amin egy pöcök van, ami a fülben tartja. A bibi ott van, hogy amíg ez a kis kiegészítő a használható fülhallgatók körébe emeli a vezetékes Earpods-t, az Airpods-nál nem hibátlan, mivel ezzel együtt nem fér el a töltő-tokban a füles. Máshogy pedig nem lehet tölteni.

Segíthet még ezen kívül a fülszőrzet kitartó és intenzív nyírása, bár esetemben ez annyira nem veszélyes. Furcsa, hogy egy ideje a böngészőmben a weboldalak reklámjaiban a fülszőr-vágók jelennek meg!? 😉

A másik negatívum az, hogy az emberek egyrészt nem értik, mi van a fülemben és gyakran járok úgy az irodában, hogy berongyol valaki az ajtón, miközben egy confcallban vagyok és elkezd beszélni…

Másrészt olyan ez kicsit, mint anno az iPhone-k fehér fülhallgatója. Ha valaki ki akar rabolni, elég csak a fülest figyelni. Akinek ilyen van a fülében, annál egy iPhone is van (kivéve azt az embert, akit az iStyle-ban láttam és a péklapátnyi androidos telefonjához akart ilyen fülest venni). (Más kérdés, hogy utána mit csinál az iPhone-val?) De ez már majdnem paranoia…

Összességében egy jól használható, jó minőségű luxustermékkel állunk szemben, különösen igaz ez kis hazánkra, ahol semmilyen gazdasági mutató nem indikálja ilyen árszintű termék nagyobb számban történő értékesítését.