Hogy zenét tudjak hallgatni az autóban… #3

Hogy zenét tudjak hallgatni az autóban… Hogy azt a zenét hallgassam, amit akarok és akkor, amit akarok? Na de az autóban?! Na de iPhone-ról?

Azbeszt. (annak aki érti)

Szóval, ma (igazából múlt csütörtökön) beérkezett háromból két tétel.

Az első tétel egy szellőzőnyílásba dugható gravitációs (!) tartó  (nyugi, majd elmondom), a másik pedig a projekt alfája és omegája, az RCA-jack adapter.

Mivel a követés alapján a BT adapter várható érkezése csak két hét múlva várható, ezért elszaladtam a Media Marktba, ahol persze hegyekben áll az RCA-jack átalakító, de vettem még egy röveidebb jack-jack dugaszt.

Így már tesztelhettem a konfigot.

A rádió pöpec, 15-ről indítja a hangerőt az AUX-on, 30 a maximum… De még lehet hangosítani a telefont is… Szóval elég hangos.

A kábeles átvitelnek köszönhetően nincs recsegés, kattogás, semmilyen interferencia. No meg a digitális hangkimenet, nem igaz? 😉

Nézzük a tartót!

Kicsit nyeklik-botlik a szellőzőben (az látszik, hogy az előző tulaj már megpróbált bedugni oda valami hasonlót), ez talán nem annyira zavaró (de, az, hiszen egy iPhone 8 Plus ül a tartóban). Viszont a gravitációs módszer jópofa: a telefon lenyomja az alsó tartófület, ami összehúzza az oldalsókat. Egy bibi, hogy emiatt nem lehet oldalra fordítani, mert az kinyitja a füleket, nem összecsukja. (Bár az iPhone-t az interface rugalmatlansága miatt nem nagyon érdemes elfordítani.)

A telefon helyzete nagyon baráti, kézre esik, nem kell előre hajolni, mint az ablakba kirakott tartóhoz. És a klíma hűti is (amire a csí töltés miatt fokozottan szükség van).

Qi (csí) töltő tölt.

Szóval, összeraktam a gusztustalanul sok kábelt, adaptert – ez így vállalhatatlan sajnos, úgyhogy erre még visszatérünk.

Hazafelé kipróbáltuk. A cégtől elindulva 52 %-on állt az akksi, mire hazaértünk 49 % lett. Vagyis a töltő nem tudja ellensúlyozni a készülék fogyasztását. Tölteni pedig egyáltalán nem tölti pluszban.

Úgyhogy ez sajnos így nem lesz jó. Vissza a feladónak…

<folytatása következik>

A folytatásból: rendeltem egy másik tartót, univerzális, csí, és a mostani tartó rokona, amivel jók a tapasztalatok. Úton van elvileg még a BT adapter, amit az AUX-val összkötve végülis csak egy kábel marad lógva (talán el lehet kicsit rejteni). Ez utóbbi szépséghibája, hogy tölteni kell, úgyhogy ez még nem világos, hogy  mennyire értelmes dolog.

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s