Hogy zenét tudjak hallgatni az autóban… #3

Hogy zenét tudjak hallgatni az autóban… Hogy azt a zenét hallgassam, amit akarok és akkor, amit akarok? Na de az autóban?! Na de iPhone-ról?

Azbeszt. (annak aki érti)

Szóval, ma (igazából múlt csütörtökön) beérkezett háromból két tétel.

Az első tétel egy szellőzőnyílásba dugható gravitációs (!) tartó  (nyugi, majd elmondom), a másik pedig a projekt alfája és omegája, az RCA-jack adapter.

Mivel a követés alapján a BT adapter várható érkezése csak két hét múlva várható, ezért elszaladtam a Media Marktba, ahol persze hegyekben áll az RCA-jack átalakító, de vettem még egy röveidebb jack-jack dugaszt.

Így már tesztelhettem a konfigot.

A rádió pöpec, 15-ről indítja a hangerőt az AUX-on, 30 a maximum… De még lehet hangosítani a telefont is… Szóval elég hangos.

A kábeles átvitelnek köszönhetően nincs recsegés, kattogás, semmilyen interferencia. No meg a digitális hangkimenet, nem igaz? 😉

Nézzük a tartót!

Kicsit nyeklik-botlik a szellőzőben (az látszik, hogy az előző tulaj már megpróbált bedugni oda valami hasonlót), ez talán nem annyira zavaró (de, az, hiszen egy iPhone 8 Plus ül a tartóban). Viszont a gravitációs módszer jópofa: a telefon lenyomja az alsó tartófület, ami összehúzza az oldalsókat. Egy bibi, hogy emiatt nem lehet oldalra fordítani, mert az kinyitja a füleket, nem összecsukja. (Bár az iPhone-t az interface rugalmatlansága miatt nem nagyon érdemes elfordítani.)

A telefon helyzete nagyon baráti, kézre esik, nem kell előre hajolni, mint az ablakba kirakott tartóhoz. És a klíma hűti is (amire a csí töltés miatt fokozottan szükség van).

Qi (csí) töltő tölt.

Szóval, összeraktam a gusztustalanul sok kábelt, adaptert – ez így vállalhatatlan sajnos, úgyhogy erre még visszatérünk.

Hazafelé kipróbáltuk. A cégtől elindulva 52 %-on állt az akksi, mire hazaértünk 49 % lett. Vagyis a töltő nem tudja ellensúlyozni a készülék fogyasztását. Tölteni pedig egyáltalán nem tölti pluszban.

Úgyhogy ez sajnos így nem lesz jó. Vissza a feladónak…

<folytatása következik>

A folytatásból: rendeltem egy másik tartót, univerzális, csí, és a mostani tartó rokona, amivel jók a tapasztalatok. Úton van elvileg még a BT adapter, amit az AUX-val összkötve végülis csak egy kábel marad lógva (talán el lehet kicsit rejteni). Ez utóbbi szépséghibája, hogy tölteni kell, úgyhogy ez még nem világos, hogy  mennyire értelmes dolog.