Hogy zenét tudjak hallgatni az autóban… #2

Hogy zenét tudjak hallgatni az autóban… Hogy azt a zenét hallgassam, amit akarok és akkor, amit akarok? Na de az autóban?!

Első ötletként rögtön a legtutibb és logikusnak tűnő és frankó ötletet próbáltam meg kivitelezni.

Ez a Bluetoothos FM transzmitter!

Ízlelgessük egy kicsit a szót! Bluetoothon csatlakozik a telefonra (eddig jó), utána pedig FM transzmitterként a rádióra, sőt eközben még tölti is a telefont! Ilyen van? Van bizony!

Őszintén szólva, azért nem vetettem el ezt az elképzelést rögtön, mert régen volt nekem egy Belkin FM transzmitterem (nem pont ilyen, hanem a régebbi 30 tűs csatlakozójú),  ami nagyon pöpec darab volt. A nagy gomb végigszkennelte az FM tartományt és keresett egy tiszta frekvenciát. Kábelen jött a jel (vettem hozzá egy 30-tűsből Lightninggá átalakító adaptert később) és töltötte is a telefont. Még ma is megvan, egyetlen hibája, hogy reménytelenül kontakthibás a kábele, valahol megtört és nem nagyon lehet vele mit csinálni. Használni alig lehet. Pedig jól szól.

Szóval, nézegettem a palettát, végül vettem egy ilyen olcsó BT-s FM transzmittert.

Lehet, hogy a négyezer forintos áránál gyanakodnom kellett volna? Nem tudom.

Mindenesetre a probléma az, hogy az adás halk. Viszont serceg. Felhangosítva pedig reménytelenül, úgyhogy ez csak egészen szélsőséges helyzetben használható – gyakorlatilag ha minden FM adó megszűnne sugározni.

A másik probléma, hogy nem tölt eléggé, úgyhogy ennek nem sok értelme van. Az autóban kell tölteni a telefont, nincs mese, ez nem kérdés.

Szóval sajnos ez a megoldás nem jött be, van egy eladó FM-transzmitterem, ha érdekel valakit…

(Viszont egy nagyon masszív tartót is sikerült beszereznem, ami még jó lesz valamire…)