Tenksz Mex Steksz…

… avagy hogy szállt el az Apple? Egy példán keresztül megpróbálom bemutatni.

A második félév kereskedelmi kulcsszava: gyorstöltés!

Naná, tök ciki, hogy a jó rajt után a vízben az Apple elkezdett csobogni, míg a konkurencia öles csapásokkal távolodott a medence vége felé!

Mert a Samsung és a többiek az USB-C csatlakozóval (most már értem!) leginkább azt nyerték, hogy a low-end modellek is alkalmasak gyorstöltésre. Van ott is szopatás, mert akármelyik kábel ott sem tudja, de fillérekért lehet megfelelő kábelt kapni.

De hogy az Apple telefonjai tavaly óta tudják a gyorstöltést, arról nem nagyon hallani. De miért?

Mindegy, ha valaki mégsem annyira Apple-fan, és nem riad meg a technikai részletektől, akkor hamar rájöhet, hogy csúnyán átvágták.

Az Apple által biztosított, a prémium készülék mellé a dobozba csomagolt töltő sem és a kábel sem alkalmas gyorstöltésre. Sovány vigasz, hogy a kábel arra sem alkalmas, hogy a cég milliós csúcs-laptopjával összekössék (mert azon csak USB-C csatlakozó van), de ez tényleg inkább csak egy gyenge sírvaröhögős poén.

Ahhoz, hogy az egyszeri ember képes legyen a drága telefonját gyorstöltéssel tölteni (mert egyáltalán nem ér rá, hogy órákon át oda legyen kötözve egy mobiltelefon a konnektorhoz), kénytelen venni

  1. egy 30 W-os USB-C kimenetű hálózati töltőt (19 990 Ft),
  2. egy USB-C –> Lightning kábelt (a két méteres 12 990Ft).

Húsz forint híján 33 ezer jó magyar forintot.

És akkor csodálkoznak, hogy az emberek nagy része nem vesz iPhone-t. Gondolom, azon annyira nem lepődnek meg, hogy hány vlogger küldi el őket a melegebb éghajlatra a Youtube-n – teljesen jogosan.

Nem is beszélve a Lightning–> Jack átalakító kifelejtéséről a félmilliós telefonból…

Így keres a sokat az Apple, kiszedi a zsebünkből a pénzt…

Attól tartok, nekem is kifelé áll a szekerem az Apple világból, semmi értelme ezen ennyit rágódni.