Feljelentés

Életem első feljelentése, nincsenek kétségeim a kimenetellel kapcsolatban, de enélkül aligha mondhatnám, hogy tiszta a lelkiismeretem és megtettem mindent, amit lehetett…

Ügyfélkapun keresztül tett feljelentés becsatolt fényképekkel, tisztára 21. század!

 

Alulírott, Andrási Zsolt, ezúton szeretnék feljelentést tenni ismeretlen tettes ellen az
alábbi témában:
2018. szeptember 23-án délelőtt Budapesten közlekedtem a tulajdonomat képező
LUC-848 frsz. személygépkocsival.

A városban egy átlagos vasárnap délelőtthöz képest katasztrofális közlekedési állapotok uralkodtak, tekintettel arra, hogy ekkor rendezték a NATO-futás fantázianevű tömegsport-rendezvényt. Nagy valószínűséggel a számukra engedélyezett közterületeken kívül más helyszíneket is érintett a lezárás, ugyanis a Margit-hídhoz közeledve a Bem-rakparton több helyen terelésbe kerültünk, a Margit híd előtt pedig egy rendőrjárőr személygépkocsi állta el az utat. Itt történt az eset.

A Bem rakpart 49. sz. házzal szemközt álltunk a gépjárművel, amikor felbukkant mögöttünk egy “Polgárőrség” mellényt viselő, fehér robogóval közlekedő egyén. Érzékeltem a visszapillantó tükörben, majd nyomon követtem ténykedését, mert nem nagyon értettem, hogy mit akar csinálni az álló autó jobb hátuljánál. Nem kellett sokat várni a megoldásra, az illető felugratott az úttestet és a villamossíneket elválasztó járdaszegélyre, ahová az első kerék felrakása után megpróbálta a jármű hátulját is feltenni. Ezt a tettét nehezítette, hogy azon a részen a járdaszegély erősen lejt a villamossínt felé, úgyhogy a robogó alighanem felakadt. Ekkor a vezetője egy erősebb gázadással próbált túljutni az akadályon, aminek az lett a következménye, hogy a kerék kipörgött és oldalirányba kezdett a motor hátulja sodródni, eltalálva az autóm jobb hátsó karosszéria elemét.
Ekkor , megtámaszkodva a motor kereke betapadt és átugrott a járdaszigeten, majd
nagy sebességgel távozott a helyszínről. Az autón egy kb. 5 centiméter hosszú és 3
centiméter széles horpadás keletkezett egy kb. 10 centiméter hosszú karcolás
kíséretében. A helyszínen, tekintettel arra, hogy az elkövető a helyszínről távozott,
illetve a gépjárműben tartózkodott 6 éves gyermekem, nem értesítettem a
rendőrséget, mérlegelve azt, hogy

  1. a környék kb. valamennyi rendőre a fenti eseményt biztosította
  2. az anyagi kár nem nagy
  3. semmilyen más nyom nem maradt a helyszínen.

Ennek ellenére elfogadhatatlannak tartom, hogy valaki egy ilyen károkozás után elhagyja a helyszínt, különösen egy olyan testület tagjaként, mint a Polgárőrség, ezért kérem, hogy találják meg az elkövetőt, hogy érvényesítsem rajta a kárigényemet! Személyleírás: átlagos testalkatú férfi, szemüveges, bajszos, borostás, Polgárőrség feliratú láthatósági mellényben egy fehér robogón (talán azon is lehetett valamilyen, a polgárőrségre utaló jelvény, logó, stb.?). A NATO-futás rendezőihez tartozott, így a megtalálását nagyban könnyíti az igénybe vett robogót és személyek vélhetően szűk köre.
Az illető személy véleményem szerint:
1. közlekedési balesetet okozott
2. elérhetősége nélkül elhagyta annak helyszínét
3. a zárt villamospályán közlekedett szabálytalanul és jogtalanul
4. szégyent hozott a testületre, amelynek jelzéseit viseli.
Várom visszajelzésüket!
Előre is köszönöm!
Üdvözlettel: Andrási Zsolt