StarWars-hűtlenek lettünk…

Misi közelgő szülinapja kapcsán kellett rájönnöm, hogy hűtlenek lettünk a réges-régen, egy messzi-messzi galaxisban játszódó történethez.

Egészen egyszerűen az történt, hogy annyira sikerült kiábrándulnunk a Star Wars univerzumból, hogy a szülinapi ajándék Marvel szuperhősös LEGO-t fog kapni.

Alighanem az is közrejátszik, hogy most játsszák a Bosszúállók: Végtelen háborút az HBO-n és ez egy tényleg elég jól sikerült film (leszámítva, hogy van benne néhány banális fordulat, ami nélkül le lehetne győzni Thanost, illetve hogy meglepő módon szomorú és kilátástalan a vége) a maga nemében (persze nem egy magas-kultúra, de nem is mondta ezt senki).

És sokkal szórakoztatóbb, mint a Star Wars. Mert azért nézek filmet (főleg moziban), hogy szórakozzak. Nem azért, hogy utána a folytatásig azon fanyalogjak, hogy most mi volt ez?

Márpedig a Star Wars univerzumba becsúszott egy-két wtf pillanat, a hetedik epizódot még átemelte a küszöbön a lelkesedés, mint anno az Episode One-t Jar-Jar Binks-szel, de ott is rezgett a léc.

De hogy egy parádés Zsivány Egyes után hogy sikerült úgy eltévedni, mint ahogy az Az utolsó Jedik-kel sikerült, az felfoghatatlan. A Solo-t pedig egészen egyszerűen ne is bolygassuk, mert nincs semmi értelme beszélni róla.

És a közeljövő sem ígér túl sok jót, hiszen a kilencedik epizódot (ennek a fájdalmasan kínos trilógiának a lezárását) megint a titokláda-mániás J.J. Abramsre bízták, már felrebbentek a pletykák, hogy Leia nem hal meg, van elég nem használt felvétele a két éve halott színésznőnek az előző részekből, amit fel lehet használni (???)(!!!), de hogy értelme nem sok lesz, az sajnos majdnem biztos.

És a franchise meggyengülése látszik a merchandise-termékeken is, a LEGO Star Wars szériába egyszerűen csak ötlettelen, sosem szerepelt kamu-szettek jelennek meg – nyilván nem kell a kutyának sem. (A 240 000 forintos Millenium Falcon kéne, de ahhoz dobjon meg valaki egy köteg pénzzel!)

Ugyanezt látom a Star Wars: Battlefront 2 játék kapcsán is, aminek a kiadása környékén annyi probléma volt, hogy tényleg csak a jóindulatú rajongók tartották életben. A szoftverben minden koncepció rossz volt (nem a megvalósítás) és most megy a toldozgatás-foldozgatás, lassan rá sem lehet a játékra ismerni, az eredeti tartalom, koncepció elsorvad…

Szóval, a silány filmek elsorvasztották a merchandise-t.

Így aztán Misi hetedik szülinapjára a Bosszúállók: Végtelen háborúból megkapja Űrlord űrhajóját, a Minervát (?), amelyhez jár a Vasember és Gamorra (hoppá, kis logikai malőr), Thanos és Űrlord.

<ide jön egy kép, ha a Flickr app méltóztatik feltölteni a telefonról>

Emellé ösztönösen sikerült megvenni a kis űrkabint, ami hozzá való, amiben Thor (Misi szerint Thork), Mordály és Groot elmennek új fegyvert csináltatni.

Így végülis elég sokan megvannak, hiányzik Hulk, Amerika Kapitány, Sólyomszem, meg a többiek. Van még egy szett, amiben benne van a Hulkbuster páncél és Sólyom, de a többiek (Pókember pl.) sehol… Azért ez is gáz…

Na mindegy, azért szép ajándék lesz ez is egyelőre!

Addig is “mondok jobbat: Miért Gamorra?” 😀