Fényvillamos 2019 – az első kettes

Az idei szezon sem múlt el Fényvillamos nélkül, végül háromszor sikerült rámenni és levadászni… Az első alkalommal a szokásosnak mondható kettes vonalon csaptam le a céges karácsonyi vacsora előtti két és fél órában…

Továbbra is magával ragadó látvány a Fényvillamos. Kár, hogy nincs belőle több példány. Ezen az egy UV-szerelvényen annyian próbálnak meg utazni (még a hárompercenként járó kettes vonalán is), hogy ez nem nagy élvezet.

Fotós szempontból is szegényház, hiszen várni kell rá egy órát jó esetben. A hosszabb vonalak esetében még többet, ez sem vicces.

Három pár lövés, ennyi volt az első menet.

Először rámjött úgy a villamos a Jászain, hogy kilógott a képből. Köszi. Távozáskor azért összejött:

Bőven kékórás kép volt, majdnem világos volt 16:20-kor. Szerencsére annyira hideg nem volt (de két és fél óra múlva már át voltam fázva).

A második menethez közelebb lopóztam a Parlamenthez. Ez színtiszta kísérletezés volt, húzta a csíkot a villamos, ahogy jött majdnem szembe:

Visszafelé arrébb mentem, hogy benne legyen a Parlament is.

Sajnos ezek annyira nem jönnek be nekem…

A harmadik kör a Kossuth tér déli oldalán talált, ahol a megállóba érkező villamos volt a célpont:

Majd valamivel később jött visszafelé, a rutinomnak köszönhetően nem kockáztattam és átmentem az oldalára. Jó döntés volt, mert melléállt egy másik villamos, nem látszott volna belőle semmi az első pozícióból. Bár így állhatna akárhol…

No mindegy.

A wifis távirányítás nagyon jól működött (ez alkalommal 70 százalékot szívott le két és fél óra alatt a telefon akksijából), bár elvonta a figyelmemet, hogy közben a nálam lévő Redmi Note 7-t is nyomkodtam, csináltam vele fotókat, videókat, erről majd külön posztban.

Az összes kép megtekinthető alább:

IMG_3217