Utolsó előtti Miniversum

 

 

2020. január 31-én bezár az ötéves Miniversum. Nagy kedvencünk volt, ahová évente egyszer-kétszer elmentünk. Utolsó előttinek szánt látogatásunk lehet, hogy végül az utolsó lesz. Mert csak hatig van nyitva hétköznap, hétvégén meg annyian vannak, hogy képtelenség végigállni.

Úgyhogy elmentünk utoljára, teleobjektív, nagy vaku. Engem őszintén szólva nem a vonatok vonzottak a Miniversumban, hanem elég hamar kiderült, hogy az alkotók kicsi elrejtett poénjai sokkal inkább bejönnek nekem.

Ez például egy új épület, a földszintjén éppen Neo hatol be az épületbe megmenteni Morpheust.

Úgyhogy ahányszor csak mentünk, Misi a vonatokat hajtotta, én pedig az új apróságokat kerestem. Ezek a miniatűr figurák nagyon poénosak voltak, bár nem biztos, hogy innen valók, de ilyesmik voltak. Bizonyos jelenetek alighanem megrendelésre készülhettek, de az is lehet, hogy nem…

Mindegy, szóval, újra meg újra elmentünk, vonatoztunk, néztük a régi és új jeleneteket. Jó hely volt.

Most szétszedik. “A Miniversum építése 56 fő közreműködésével, 5 tonna faanyag, 20 ezer csavar és 15 km elektromos kábel felhasználásával zajlott”. Szét lehet ezt szedni úgy, hogy valaha is össze lehessen rakni? Az épület körvonalait követő terepeasztal hogy néz ki egy nagy csarnokban? Sehogy. Ebben a formájában ennek vége sajnos.

Jeti!

Szóval, nagyon fog ez hiányozni. Gondolom lesz helyette valami puccos shop, biztonsági őrrel. Mint a környékbeli utcai üzletek.  Tényleg szomorú.

Sajnos nehéz napirendre térni efölött. Mindenki látni akarja, mi is, úgyhogy alig lehet bejutni. Még időpont-foglalással se nagyon.Szomorú ez nagyon.

Álljon itt egy kép, ami az egyik első látogatásunkkor készült a játszóházban 2015-ben.

Egy másik kép pedig a mostani, talán utolsó látogatásunkkor készült.

Szerettünk oda járni.

Az összes mostani kép:

IMG_3076

 

De itt vannak a korábbiak is:

2015:

Hősök tere / Hero's square

 

DSC02940

 

DSC07768

2016:

DSC00326

 

Főkefe

2017:

DSC02573
DSC08129

2018:

Februárban is voltunk, csak néhány kép készült…

2019:

Tavaly csak egyszer voltunk??? 😦

IMG_3076