Karanténnapló #3

Ma nagyot mentünk, de sajnos ez nem vezet sehova. Két napig sikerült visszafognom a tempót, de mára elszabadultak a dolgok és ez nem sok jóval kecsegtet.

Mert nyilván mindkettőnk számára szokatlan az, hogy itthon vagyunk egész nap. Próbára tesz minket.

Délelőtt rendet raktunk a szobában, nagyon megnyomtuk azt a másfél órát, aminek a végén egy nyomtatóval lettünk beljebb, illetve egy csomó helyet spóroltunk a játékok összepakolásával.

Tíz órára bezombultunk, úgyhogy készen is lett nagyjából minden. Ekkor következett a munka-tanulás kombó, ami nagyon zavaró, mert ennek az ún. távoktatási módszernek semmilyen kialakult formája nincs sajnos.

És ma egy nagyon igaz gondolatot hallottam. Valaki azt mondta, hogy nem a nem létező távoktatásba kellett volna bedobni a diákokat múlt pénteken, hanem ki kellett volna adni két hét szünetet, ami alatt kitalálhatták volna a tanárok(nak), hogy hogyan menjen ez a távoktatás.

És ez annyira igaz, hogy ma egész nap ez járt a fejemben, hogy ez mennyire igaz. Persze tegyük hozzá, hogy nem most kellene kitalálni se, az elmúlt tíz év egyik nagy adóssága ez. Pláne úgy, hogy minden erő a központosítás felé húzta az intézményrendszert, felülről el lehetett volna bármit intézni. Ehelyett lett a nagy semmi.

A napi szintű improvizáció, az élesben találjuk fel, hogy hogyan csináljuk, na ez gáz.

Az autószerelőt kénytelen voltam felhívni, hogy mi van már, mire visszahívtak, hogy holnap kész az autó, aztán öt perc múlva, hogy ja mégsem, mert rossz önindítót rendeltek… Szép.

Délután pedig nagyon megnyomtuk a gombot, szinte megállás nélkül telefonáltam, intézkedtem, migráltam. Mindezt távolról.

Ilyen az, amikor vannak a távmunkának eszközei. Nem állítom, hogy minden tökéletes, sőt, messze nem az, de… aki most kezdi távmunkára állítani a munkatársait, az már kicsit elkésett. Persze muszáj meglépni, ahol lehet. De ez olyan lesz, mint az iskolai gyakorlat. Futás közben nem lehet megtanulni járni.

Misire is rossz hatással van a bezártság, ma nem tudtunk kimozdulni. Holnap is cinkes lesz, de lehet, hogy kész lesz a kocsi, azért még el kell menni, mielőtt ott ragad…

Ma itthon volt a Mama is, főzött ránk mindenféle ételt, meg sütött egy szakajtónyi palacsintát, amit valószínűleg hibernálunk, mert ennyit képtelenség értelmesen megenni.

A hírekből:

Ma Orbán Viktor munkavállalókat és hitel-ügyfeleket segítő intézkedéscsomagokat jelentett be a Karmelita előtti kertből (elsőre nem sikerült technikai okokból).  A forint elérte a 354 forintos árfolyamot. Az utcán a forgalom minimális. Mindenki bezárkózik, ha tud.

Ma nem néztem/hallgattam az Operatív Törzs napi sajtótájékoztatóját, sokat segített a nyugalmam megőrzése érdekében.