Korlátozásnapló #4-5

Kicsit megcsúsztam, ez elég rossz jel, igyekszem bepótolni a lemaradást.

Csütörtökön mi történt? Csütörtökön próbáltuk magunkat utolérni, ha jól emlékszem. Délután voltunk az udvaron, mert kell a mozgás, bár nem egyértelmű, hogy egy udvaron, ahol nem nagyon lehet mit csinálni, csak rugdosni a labdát, meg kiszedni a bokrokból a belőtt labdát…

Csütörtökön egyébként virágokat is fotóztunk, mivel belekezdtünk a rajz-házifeladatba, ami nyilvánvalóan a nonszensz a távoktatásban. Ráadásul maga a rajz is meglehetősen ellentmondásos a tanár személye miatt. Misi imád rajzolni, viszont nyilvánvalóan nem rajzol jól. Egy tanárnak tudnia kellene ösztönözni a gyereket (ez a szakmája), valójában azonban nem ez történik. Ráadásul arra kérni a gyereket, hogy rajzoljon virágokat, szerintem távoktatásban vicc.

Mindegy, megcsináltuk nagyjából – természetesen Misi nem követi a kéréseimet így a pofára esés rajz témában garantált. Más tantárgyaknál is alakul. Eltelt három hét, ebből két hét teljes improvizáció, a harmadik hét félig az, alig működő Microsoft Teams alkalmazással. Jövő hétre már alakul a tanrend. Korábban leírtam az oktatási kormányzat inkompetenciáját és inkontinenciáját, amelyet, mint a pokolba vezető utat, folyamatosan érkező rémtörténetek, népnemzeti tanári körök derűs üdeséget sugárzó jótanácsa, nem működő távoktatási platformok, önmegvalósító látens szadista tanárok és baleknak nézett szülők, munkahelyek szegélyezik.

Csütörtökön megkaptuk a feltucat.hu-ról rendelt mókusos maszkokat (majd csinálok egy fotót, még nem volt kedvem). Gyerek méretű is van.

Pénteken ki kellett mozdulni, egyrészt el kellett menni a maszkokért Gazdagrétre, amiket rendeltem. Másrészt délután elvittük Mónit az autószervizbe, mert két hét alatt sikerült kilakatolni és levizsgáztatni az autóját. Mondjuk éppen végszóra lett készen, hiszen neki jövő héttől kezdődik a munka. Nevetséges.

Így aztán délután még az Aldiba is beugrottunk vásárolni, tesztelni az új maszkokat. Még kesztyűt kellene szerezni valahonnan, de gyakorlatilag esélytelen.

Más érdemi nem történt pénteken, volt persze munka és tanulás is…

Nagyjából ennyi volt a péntek.

Nem hívtak a HP-tól, úgyhogy nem megyünk be hétfőn a céghez (vasárnap hazafelé megyünk be). Csalódás.

A kijárási korlátozásról jövő szerdán dönt Magyarország egyszemélyes végrehajtó hatalma, mivel szombaton lejár, nem árt belehúzni. A tapasztalatok szerint az utcán lévő tömeget az iskolaszünet és a szórakozóhelyek bezárása miatt elmaradó emberek okozzák. Akinek menni kell, annak úgyis menni kell, a már-már liberálisnak mondható érvényes szabályozásba is belefér. Mondjuk az utcán ténfergőket tényleg haza kellene zavarni, de én személy szerint a parkokból is elzavarnék mindenkit, ahogy a motoros kirándulóknak is adnék egy kövér csekket. De ez én vagyok.

Csak ez így nem sokat ér…