Hullámlovaglás

Sose értettem mi ebben a jó, de úgy voltam vele, hogy ez engem érint. Most azonban itt a második hullám, ami nyakon vág és ez nem jó.

Azt hitted, szörfös videó lesz? Szeptemberben? Tőlem? Na ne röhögtess, ez bizony a járvány második hulláma, mi pedig éppen benne vagyunk nyakig. És ha nyakig ér a szar, nem biztos, hogy ér bármit egy szörfdeszka, amikor pofán csap a második hullám.

Gyakorlatilag megint ott tartunk, mint valamikor a hatvanas-hetvenes-nyolcvanas években. Olvasnunk kell a sorok között!

Ott áll a nagy porondmester a porondon, pörgeti a szikrázó botját, próbálja magára vonni a figyelmet, de mi már tudjuk, nem ő engedte ki az oroszlánt a ketrecből, de visszazárni sem tudta, az oroszlán pedig éhes.

Az oroszlán pedig körbejár a porondon, figyeli a nézőtéren a vacsorát.

Szóval, olvassunk a sorok között?

Magyarország kormánya szerint az ország felkészült a második hullámra, vagyis nincs itt semmi látnivaló. Ez nyilvánvaló, hiszen nem lehet megállítani az országot még egyszer úgy, hogy 13 százalékos legyen a gazdasági termelés visszaesése. Lehet hagyni belebetegedni az embereket ebbe a szarba, hulljon a férgese!

Az iskolák a fertőzés melegágyai, nincs mit filózni ezen. A nyilvánvalóan erre a célra teljesen alkalmatlan épületekben gyk. változtatás nélkül próbálják a szokásos oktatási rendszert alkalmazni. Idő kérdése, hogy meddig húzzuk, mi szülők, meg a nagyszülők. Nekünk annyi.

Ne legyenek kétségeink, amögött a kijelentés mögött, hogy az egészségügy felkészült, nincs semmi. Ugyanez a helyzet az iskolákkal is, ahol a szeptember elsejétől alkalmazandó ajánlásokat augusztus utolsó napjaiban kapták meg és nem is jutottak vele messzire, hiszen semmi olyat nem tartalmaz, ami csökkentené a járvány terjedésének valószínűségét.

Másfelől az elmúlt hetekben napvilágot látott történetek alapján az ún. kontakt-kutatás valami olyan dolog, amit az egyszeri ember nem ért. Vagy nem létezik, vagy nem az, amire gondolunk…

Mindegy, mai számok:

  • új fertőzések száma 576;
  • gyorsan tegyük hozzá, hogy ez 11 424 teszt eredménye;
  • 4377 aktív eset van;
  • 11 lélegeztetőgép foglalt a 8000-ből… 😉

Az új esetek száma napok óta 500 körüli, soha nem volt ennyi aktív eset. A karanténban lévők száma már senkit nem érdekel, gyakorlatilag a vírus mindenhol jelen van.

Naponta újabb iskolákból jön a hír, hol a tanári kar, hol a diákok egy része kerül karanténba. Olyan esetről is tudunk, amit még nem írt meg a sajtó. A betegek száma egyre több.

Amit én most gondolok, az az, itt állunk letolt gatyával a börtön zuhanyzójában… Bedobták a gyeplőt, elengedik az esetszámot, de legalábbis tovább növelik a tesztelést, hogy mindenki beszarjon a magas számoktól.

A példamutatás továbbra sem látszik még nyomokban sem a kormányzat részéről a maszkhasználatot illetően. A tesztelés ingyenessége sem merült fel, pedig szerintem mindenki nyomja a vészcsengőt, kellene egy biztos pont, amikor valaki elrohanhat leellenőrizni, hogy fertőzött-e vagy csak elkapta a gyerektől az aktuális légúti fertőzést (ami nem a korona)…

Mindegy, nagyon rossz a hangulatom emiatt a szar miatt.