Rekordok napja

Sok jót nem ígér.

Jakab Ferenc ma közölte:

„Ha ilyen tendenciában rohanunk gyorsvonatként a vesztünkbe, akkor nagyon gyorsan ki fogjuk meríteni az egészségügyi kapacitásainkat, és baj lehet belőle”

Egy nap alatt 17 a koronavírussal összefüggésbe hozható haláleset történt, miközben 12394 tesztből 1322 lett rekord. Mindkét adat rekord.

Orbán Balázs, banánköztársasági államtitkár az alábbiakat bírta nyilatkozni:

„Voltak ilyenfajta riogatások az első hullámmal összefüggésben is”

Ez azért fontos pillanat, mert úgy tűnik, hogy a kormány elkezdte figyelmen kívül hagyni a tudományos szakembereket. Nemcsak fontos, veszélyes is. Az emberek bizalma pillanatok alatt vész el a tudósok irányába.

Tegnap óta mérik a gyerekek hőmérsékletét az óvodákban/iskolákban. Gyakorlatilag semmi értelme. A gyerek kimelegedve érkezik, mennyit mutat a hőmérő? Odakint 5 fok van, fél óra séta után mennyi a bőrének a hőmérséklete? Ráadásul egy 38 fokos lázzal egy gyerek vagy mozdulni sem bír, vagy a szülő beletol egy Nurofent és elzavarja az iskolába.

Ma egyébként egy érdekes metafora jutott eszembe: jelen pillanatban az az ember, akinek a gyereke iskolába jár, gyakorlatilag olyan, mintha egész nap oroszrulletezne, reggeltől estig, amíg a gyerek haza nem ér és át nem adja a vírust. Mert oktatni kell.

Úgy tűnik, mintha egy múlt heti műsorban Puzsér lelőtte a banánköztársaság és a katonai junta párhuzamomat, úgyhogy jelezném, én voltam az első…

Viszont az egészségügyi dolgozókat elkezdték vezényelni, mint valami elcseszett proletárdiktatúrában.

Ma Müller “Nyunyóka” Cecília rózsaszínbe öltözve elmondta:

“Jelenleg 481-en fertőzöttek, ez az eddigi esetek 40 százaléka. Az összes, húszezernél is több aktív fertőzöttnek pedig 2,2 százaléka egészségügyi dolgozó.”

Október közepétől elvileg jön az influenza-oltás. Ott fogok állni az első sorban.

Rémálom.