Az FKF is bekaphassa

Ma (csak a történeti hűség kedvéért, amikor Móni szabadságot vett ki, ezért hétig aludhattam volna) fél hatkor begurult a ház elé az FKF Rt. lomtalanítást végző daráló autója és miután kellő zajjal beledobálták a lomokat a munkások, az autó kellő zajjal ledarálta és továbbállt. Szóval elmehet a francba az FKF. Egyrészt azért, mert véleményem szerint nem hívták fel a figyelmet kellőképpen a megszokottnál korábbi időpontban végzett lomtalanításra (nem fogadom el, hogy a helyi újságban megjelent, mert a helyi újságot nem olvasom/kapom), de ráadásul a buzi darálójuk ébresztett fél hatkor. Engem megakadályoz az Önkormányzat, hogy vasárnap egy szöget beüssek a falba, de ezek azt csinálnak, amit akarnak? Most abba már ne is menjünk bele, hogy a lomtalanítást vajon tényleg így kell-e csinálni, ahogy ez Budapesten zajlik. Arra gondolok, hogy tavasszal mindig szeles az időjárás, így a kirakott lomok egy részét a szél olyan mértékben szétfújja, hogy a lakótelep, az utcák úgy néznek ki, mintha sosem takarították volna. Utána természetesen az Önkormányzat kiküldi a közmunkásait, dehát komolyan nem értem, miért nem lehet például a lomtalanítást ősszel csinálni, amikor kevésbé szeles az idő. Persze, így az igazi, megy a szokásos, jól begyakorolt körbeszívatás, FKF lomtalanít, utca koszos, Önkormányzat a fogát szívva takarít. Gratulálok.

Az FKF is bekaphassa” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Ha némi fogalma lenne a munkánkról nem beszélne így. A fővárosban 23 kerület van, számolja ki, egy kerületben hétköznap 21-25 kocsival megyünk naponta. Egy kerület nagyságától függően 5-8 körzetre van osztva.A frekventált, nagy forgalmat bonyolító körzetekbe, azért megyünk szombaton ill. vasárnap, hogy ne zavarjuk a közlekedést. A szombati területen 180 ember dolgozott, akik már hajnali fél négykor felkeltek, hogy az Ön, Önök lomjait elszállítsák. Talán nem túl nagy áldozat, hogy egy szombaton nem tudott aludni. Legközelebb, ha lomtalanítás lesz az utcájában fizessen be egy vellness hétvégére a nyugalma érdekében.

 2. Ah, egy újabb “nem ért hozzá, minek pofázik bele” jellegű feldúlt bennfentes!

  Ön nem ismer engem, engedje meg, hogy bemutatkozzak! Én vagyok az ÜGYFÉL! Az, aki fizet Önöknek a munkájukért!

  Nyilvánvalóan nem olvasta el elég figyelmesen a bejegyzést (azért köszönöm, hogy reagált rá), mert nem egy átlagos hétvégi kukaelszállításról van (szerencsére az nálunk hétfőn és csütörtökön zajlik), mint ahogy nem egy forgalmas környéken lakom (Újpest lakótelepi övezetében nincs akkora forgalom, ami indokolna bármilyen hétvégi interakciót, ahogy ez nem is történik meg.

  Én egy szeles tavaszi keddi napon (2006 februárjában) reggel fél hatkor érkező lomtalanító autóról írtam (ami folyamatosan hangos, ahogy végigmegy, présel, darál a házak előtt).

  Nagyon sajnálom azokat az embereket, akiknek fél négykor kell kelniük azért, hogy a házunk előtt fél hatkor kimerítsék a csendháborítás fogalmát. Nem is értem, hogy miért kell nekik olyan korán kelni, vajon hol lakhatnak, hogyan jutnak el a munkahelyükre és vajon mennyivel drágább ez a megoldás, mint emberi időben kezdeni a munkát.

  Tudnia kell (kellene), hogy Újpesten nagyon szigorúak a rendeletek (10/2005. A helyi zajvédelmi szabályok megállapításáról) a lakókra vonatkozóan:

  (1) A lakóépületben napszaktól függetlenül tartózkodni kell minden, a mások nyugalmát indokolatlanul zavaró zajos magatartástól és tevékenységtől.
  (2) Lakóépületben híradástechnikai- és szórakoztató eszközök csak úgy működtethetıek, hogy azok mások nyugalmát ne zavarják.
  (3) A lakóépületben zajt okozó háztartási gépek használata
  a, munkanapokon 7 és 22 óra,
  b, szombaton: 8 és 14 óra
  c, vasárnap és ünnepnapokon 10 és 13 óra
  között lehetséges.
  (4) A lakóépületben zajt okozó egyéb gépek használata, illetve zajjal járó építési, szerelési munka végzése
  a, munkanapokon 7 és 20 óra,
  b, szombaton: 8 és 14 óra
  között lehetséges.
  A jelen bekezdés szerinti korlátozás nem érinti az azonnali beavatkozást igénylı hibaelhárítási vagy életveszély elhárítására irányuló munkavégzést.

  Ez pedig a közterületekre vonatkozó részlet:

  A közterületek rendje
  12. § A közterületeken – a jelen rendeletben foglaltakon túlmenően – tilos minden olyan zajjal
  járó magatartás vagy tevékenység, amely a lakosság, illetve a közterületet jogszerűen
  használó más személyek nyugalmát szükségtelenül zavarja.

  Reggel fél hatkor lomokat autóra dobálni, préselni, darálni szerintem ez a fenti kategória.

  (A névhez írt “fogjunkössze” nick-re csak annyit: én fizetek egy szolgáltatásért, nem összefogni akarok Önökkel, hanem a pénzemért korrekt szolgáltatást kapni. Elnézést!)

Hozzászólások lezárva.