MSI Wind a kezemben…

Egyik kollégám vett egy MSI Wind típusú netbookot (nem tévedés, nem notebook, hanem eggyel kisebb kategória, optikai meghajtó nélküli, tíz collos képernyővel, Windows XP-vel). Behozta megmutatni, úgyhogy egy gyors elemzést tartottam.

A kütyü kicsi. Éppen használható, úgyhogy pont elég kicsi. Emiatt mobil eszköz teljesen. A teljesítménye teljesen korrekt. Emiatt az eszköz tulajdonképpen tökéletes akár egy otthoni számítógépnek. Egy külső monitorral, beviteli eszközökkel és egy külső HDD-vel (netalán egy optikai meghajtóval, ha valaki nagyon akarja) és teljesértékű otthoni munkállomással állunk szembe, ami mérete miatt alig látszik, viszont bármikor bedobható a táskába és lehet vele utazni. 

Csendes, nem melegszik. Szuper.

Döbbenet, hogy milyen csinos kis darab, milyen praktikus. Ha nekem most tönkremenne a PC-m, valószínüleg ilyenben gondolkodnék, max. esetleg a Dell hamarosan megjelenő netbookjában. Esetleg.

MSI Wind a kezemben…” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Valóban rájöttek végre, hogy mi is az igazi hordozható számítógép és ez az egyik legjobb elérhető verzió jelenleg. Hogy miért nem állnék át mégsem a 12″ Thinkpad X40-ről? (Szerencsére a 15,4″ géptől megszaadított a sors és most az IBM a munka és privát gépem egyben)

  – touchpad van és nem trackpoint. Szerintem ilyen kicsi gépen a trackpoint a jó választás (tekintsünk most el az egyéni ízléstől)
  – munkámból adódóan sok az utazás, túl sokat kéne a kis képernyőn dolgozni. A 12″ még pont OK mindennap.
  – csak 30 dekával nehezebb az IBM a nagykapacitású akkuval.
  – a teljesítmény nagyjából ugyanaz a két gépnél, nem lépnék előrébb
  – megbízhatóság és időtállóság nem ismert.

  Hogy mi az (vagy mi lenne), ami mégis elgondolkoztatna a váltáson?
  – Ha legalább 10 órás az akkuidő
  – Ha lenne hozzá megfelelő dokkolóegység, hogy ne kelljen otthon dugdosni a kábeleket
  – SSD.

  De annak, aki nem utazik ennyit, tökéletes lehet.

 2. Hát igen…

  Az akkuidő 2,5 óra, ebben hagyományos HDD van, nem SSD. Azzal emelkedhetne az üzemidő, de így esélytelen.

  A dokkolót én is említettem a kollégámnak, de nincs csatlakozó a gép alján, ez csak a corporate felhasználásra szánt IBM-k, Dell-ek, HP-k sajátja. A dokkolóport pluszköltség, a távolkeleti gyártók pedig eléggé belementek az árversenybe…

  Trackpointot én is jobban szerettem, ezért vettem a VX Nanot…

 3. Dokkoló: Vannak USB-s eszközök, a gépre elég USB-n, egy kábellel rádugni, az eszközre pedig mehet rá a billentyűzet, egér, monitor, stb.

Hozzászólások lezárva.