Ülünk a moziban: Quantum of Solace

Jó, mivel a szavazógép érdemben nem funcionált, ezért Móni unszolására elmentünk megnézni a fenti James Bond-filmet, mert ezt látni kell moziban! Nos, azt kell mondanom, hogy …

…hiba volt.

Nem kell. Legalábbis nem a Duna Pláza kettes termében, ahol a vászon közepén egy nagy fehér folt vetődik valahonnan (mindvégig ott volt), ami egyaránt zavaró a sötétben és a világosban zajló jelenetek közepette, a hang katasztrófális (néha egészen tompa, mint valami kazettásmagnóé) és a kép is nagyrészt életlen.

A hely tehát bukott.

A film (anélkül hogy lelőném a poént) a maga nemében nem rossz, bár vannak benne egészen ostoba hibák, amelyekkel nem lehet mit kezdeni. Példa: Bond éppen jegyet akar venni a Bregenz – Bolivia járatra (lol), de éppen letiltják a hitelkártyáját. Erre a következő vágás után már az olasz tengeren hajókázik… Hát nem tudom, én simán kihagytam volna ezt a kártyaletiltós félmondatot belőle. Teljesen felesleges. Nem viszi előre a sztorit, csak egy tüske marad az emberben, hogy “akkoreztmosthogy?”…

Az elején talán zavaró a kamerarángatás, amit sokan felrónak a film készítőinek, később azonban ez csitul. Vannak egészen nyugodt jelenetek is.

Némiképp furcsának tartom a hatalmas feliratokat, amelyekkel tájékoztatják a nézőket, hogy éppen hol vagyunk, mivel a történet több kontinensen játszódik, ez jól jöhet, de korábban ha volt is ilyen (volt?), azt sokkal diszkrétebben adták elő. Pl. a Halj meg máskor-ban egyértelmű volt a londoni helyszín, ahogy a kamera végigpásztázott a Tower Bridge-n és a Big Ben-en. Itt nem cicomázzák annyit, a kép kétharmadát betölti egy Bregenz, Austria felirat, oszt jónapot. Hát, nem tudom, lehet, hogy ez kell a mai tanulatlan (az?), analfabéta (az?) mozinézőknek?

Szóval, a film akciónak hibátlan, de tele felesleges jelenetekkel, utalásokkal, sőt szerep nélküli szereplőkkel. Kár, hogy így el lett rontva a Casino Royale igényesen kidolgozott történetszála.

Szóval, lényeg az, elég lett volna megnézni az HBO HD-n jövőre…

Ülünk a moziban: Quantum of Solace” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: Mi történt 2008-ban? 2. rész | AZso.hu 2.0

Hozzászólások lezárva.