Airbus a Hudsonban

A múlt héten egy rendkívül szerencsés kimenetelű baleset történt New Yorkban, ennek a sztoriját és képanyagát gyűjtöttem egy kupacba az alábbiakban.

A US Airways Airbus A320-214 típusú repülőgépe, 1549-es járata,   2009. január 15-én helyi idő szerint 15:26-kor szállt fel a new yorki LaGuardia repülőtérről, az úticélja az észak-karolinai Charlotte, onnan pedig a Washington állam-beli Seattle volt.

US Airways Airbus A320 N106US

A repülőgép 1999. június 15-én emelkedett először levegőbe és 1999 augusztusában került leszállításra a US Airways-hez. A regisztrált tulajdonosa a Wells Fargo Bank Northwest volt. 16.299 repülése volt. Legutóbbi, 550 óránkénti karbantartásán 2008. december 6-án esett át. Az Airbus A320 egy ún fly-by-wire vezérlési elvű repülőgép, azaz a pilóta egy botkormányt mozgat, amelynek mozgatását elektronikus rendszerek továbbítják a jeleket a kormányfelületeket vezérlő motorokhoz. Meghibásodás esetén egy kis segédgenerátort tudnak kibocsájtani a repülőgép felületéből, amely elég áramot termel ahhoz, hogy a repülőgép irányítható maradjon. A korábbi repülőgépeken a kormánymozdulatokat hidraulikus pumpák adják át a kormányfelületeknek, amelyeknek gyenge pontja, hogy a hajtóművek leállásával megszűnhet a hidraulikus nyomás is…

Azt egyelőre nem tudni, hogy ebben az esetben használták-e a pilóták a segédgenerátort.

Ezen kívül ezen a típuson létezik egy kar, amely kifejezetten arra szolgál, hogy vízbe zuhanva lezárja az esetleges nyílásokat, lassítva ezáltal az elárasztást. Az biztos, hogy ebben az esetben nem aktiválták ezt a rendszert.

A repülőgép utasai között volt a Bank of America 23 menedzsere, 3-3 utas a LendingTree és a WellsFargo alkalmazottai, valamint egy ausztrál énekes (?), összesen 150 utas és öt főnyi személyzet.

A repülőgép 1000 méter magasan járt, amikor a pilóták elmondása szerint szabályos alakzatban repülő nagy, barna színű madarak kerültek eléjük, hamarosan elborítva az ablakot. Nem sokkal később tompa puffanás hallatszott, majd a gép hajtóművei leálltak.

Az elemzések szerint alighanem egy kanadai lúdrajjal találkoztak, amely az északi félteke legnagyobb termetű lúdja, testhossza eléri a 100 centimétert, súlya a 4 kilogrammot. Tollazatának domináns színe a barna.

A pilóta, a veterán Chesley Sullenberger a két közeli repülőtér (a LaGuardia és a Teterboro) helyett a vizen landolás mellett döntött, úgyhogy a süllyedő repülőgéppel célba vette a Hudson folyót.

A vitorlázva, hajtóművek nélkül ereszkedő repülőgép 270 méter magasan járt, amikor elrepült a George Washington híd felett.

Hat perccel a felszállás után a repülőgép 200 km/h sebességgel haladva csapódott a folyóba , a manhattani 48. utcával egyvonalban, három nagyobb hajókikötő közelségében. Ennek azért volt jelentősége, mert a süllyedő repülőgépet látva (először persze sokan terrortámadásra gyanakodva hívták a segélyhívót) sokan jelezték a pontos helyzetét és azonnal hajók indultak a helyszínre. A pár fokos vízben a túlélőknek nem sok esélye lett volna.

Az első fotót egy Janis Krums nevű úriember publikálta az interneten, egészen pontosan a Twitter nevű gyorscsevegő oldalon. Krums az egyik kompon volt, amely odament a vizen lebegő repülőgéphez és segített a bajbajutottakon.

Krums előkapta iPhone-ját és elcsattintotta a fotót,

Az első fotó

A vízreszállás után az utasok az első és a szárnyakon lévő vészkijáratokon elhagyták a lassan vízzel megtelő gépet. Négy perccel a landolás után már ott voltak a különböző hajók, kompok, így a mentés nagyon gyorsan megindult.

A gépet végül a World Financial Center közelében vontatták a part mellé, ahol csaknem teljesen elöntötte a víz, majd január 17-én emelték ki a partra. Ekkor vált láthatóvá, hogy az egyik hajtómű leszakadt a landolás közben, a folyó mélyén hever valahol…

A pilóta, a másodpilóta pedig nemzeti hősként az elnöki beiktatási ceremónián vett részt huszadikán Washington D.C.-ben.

Az 1549-es járatszámot kivonták a forgalomból (ez egy babonás szokás repülős körökben), január 16-tól 1543-as járatnak hívják, de február 12-től újra változik, 1867-re.

Képek: Flickr
Infók: Wikipédia szócikk.

Airbus a Hudsonban” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: Mi történt 2009-ben? Q1 | AZso.hu 2.0

Hozzászólások lezárva.